Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete girdi

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımını atarak, bölgeye Kentsel Dönüşüm Ofisi açtı.

Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

General Hakkı Talay Caddesi No: 48 adresinde hizmet vermeye başlayan ofis, mahalle sakinlerinin taleplerini toplamak ve projeye yön vermek amacıyla kuruldu.

Ofis, hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında uzman personeli ile mahalle sakinlerine hizmet sunacak. Bu süreçte, vatandaşlar kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgilendirilecek, imar hakları ile ilgili teknik bilgi alacak ve taleplerini iletebilecekler.

Toplanan talepler doğrultusunda, Bosna Hersek Bulvarı’ndan Şehit İdris Doğan Caddesi’ne kadar uzanan ve General Hakkı Talay Caddesi ile Bağlar Sokak arasındaki 8 ada, 930 mesken ile 174 ofis ve iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, boş arsalar ve deprem yönetmeliklerine uygun olmayan yapılar yenilenecek, daha modern ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak.

Ayrıca, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, olumlu taleplerin alınmasının ardından Gazi Caddesi de yayalaştırılacak.