Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketi meclisi karıştırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı el hareketi tartışma konusu oldu.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketi meclisi karıştırdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı kaynaklı kredileri eleştirirken yaptığı el hareketinden dolayı, milletvekilleri tarafından tepki aldı.

Kılıçdaroğlu, ''Dolarla ihaleyi anladık, gelir garantisini de anladık. Bir şey daha yaptınız ama onu bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Göreviniz el kaldırmak ve indirmek. Bakın aynı zamanda ne yaptılar biliyor musunuz? Dolarla borçlandıysalar Amerika’da ki enflasyonu, Euro ile borçlandıysalar Avrupa Birliği’nde ki enflasyonu da sırtımıza yıkıyorlar'' dediği sırada bir el hareketi yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde davrandı. İç tüzük 160'a göre kaba ve yaralayıcı sözler yapmaktan kınanması gerekiyor.'' diyerek Kılıçdaroğlu'nun ceza almasını istedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görüntülerin incelenmesi için oturuma ara verdi.

Kılıçdaroğlu'nun hareketi sonrası ara verilen birleşim, bir süre sonra tekrar toplandı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun hareketinin bir gruba yönelik olmadığını ve hararetli konuşma sırasında ortaya çıktığını belirtti. 

Özel, görüntüleri birlikte izlediklerini belirterek ''Dünya kadar yük sırtımıza yüklendi ve bunu kuvvetlendirici bir hareket olarak, elinin sırtına vurdu. Hiçbir gruba karşı yapılmadı.'' dedi.