Klima stokları tükenince vantilatörler ilgi odağı oldu

Elazığ'da sıcak hava dalgası klima ve vantilatör talebini artırdı, işletmeler stok sorunu yaşıyor.

Klima stokları tükenince vantilatörler ilgi odağı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ı etkisi altına alan sıcak hava dalgasının ardından serinlemek isteyen vatandaşlar, klima ve vantilatör satıcılarının kapısını çaldı. Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarıyla birlikte, insanlar yaşam alanlarında serin hava arayışına girdi. Klima stoklarının tükenmesi üzerine birçok işletme alternatif olarak vantilatörleri öne çıkardı.

Uğur Altunyuva adlı beyaz eşya mağazası çalışanı, "Mevsim gereği sıcaklık çok yüksek. Klima ve vantilatör satışlarımız patladı, siparişlere yetişemiyoruz. Klimalar stoklarımızda tükendi, yeni stoklar getirdik. Günde ortalama 8 klima ve 10 vantilatör satıyoruz. Klimaların stok sorunu var, bu yüzden vantilatörlere yönlendiriyoruz. Vantilatör fiyatları 2 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor, klimalar ise 40 bin lira civarında." şeklinde konuştu.

Klima bulamayan Seda Tıbık ise "Birçok yerde stoklar tükenmişti, o yüzden vantilatör almaya karar verdim. Hem bütçeme uygun hem de sıcaklarda rahatlatıcı olacak. Gece uyumak zorlaştı, aldığım vantilatör en azından bir çözüm olur umarım." şeklinde görüşlerini dile getirdi.