Köklü kabine revizyonu... Yedi bakan değişiyor!

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart Çarşamba (yarın) yapılacak.

Köklü kabine revizyonu... Yedi bakan değişiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi öncesi beklenen kabine değişikliği bilgileri Başkent kulislerine sızmaya başladı. Sayfalarına konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenenden büyük bir değişikliğe hazırlanıyor.

Son iki gündür konutundan çıkmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesinde 7 bakanı değiştirecek. Bazı bakanlıklar ise ayrılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile Bakanlığı olmak üzere ikiye bölünecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Turizm Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı olarak ikiye ayrılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da iki ayrı bakanlık olarak hizmet verecek.

Buna ek olarak da 3 Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı oluşturularak bu görevlere yeni isimler atanacak.

Çarşamba günkü kongrede ise AK Parti MKYK’da 29 ismin değişmesi bekleniyor. Bu durum MKYK Asil Üye sayısında yüzde 20 artışa denk gelirken Erdoğan’ın MKYK’nın yeni kadrosunu çok önemsediği belirtiliyor.

2023’e giden kadroyu oluşturacağı öğrenilen MKYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki gündür yalnızca Mehmet Özhaseki, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Erkan Kandemir, Hasan Doğan gibi isimlerle görüştüğü öğrenildi.

Kulislere yansıyan haberlere göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un koltuklarına yeni isimlerin atanacağı konuşuluyor.