Kovancılar İHH'dan Afrika'da su kuyuları

Kurulduğu günden beri dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam eden İHH İnsani Yardım Derneği, Afrika'da suya ulaşmakta güçlük yaşayan mazlum ve mağdur insanlara su kuyuları açıyor.

Kovancılar İHH'dan Afrika'da su kuyuları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar İHH Şubesi de topladığı yardımları Afrika’ya ulaştırarak kuyu açtırmaya başladı. Açılan ilk kuyulardan sular halkın neşeli gösterileri arasında aktı. Kovancılar İHH Şubesi şu ana kadar iki kuyu açarken on yeni kuyu açmaya hazırlanıyor. 

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kovancılar İHH Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz “Kovancılar İHH Şubesi olarak Kovancılar’da bulunan yetim ve mülteci ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya özenle devam etmekteyiz. Bunun yanında Afrika’da suya ihtiyacı olan ülke ve bölgelerde su kuyusu açma çalışmalarına başladık. Yaptığımız çalışma sonucu 10 adet su kuyusu açtırmaya yetecek miktarı toplayarak kuyu açılması için gönderdik. Şu anda iki kuyumuz Kenya ve Mali’de faaliyete başlamış durumdadır. Bu kuyularımızın toplam maliyeti 300 Bin TL civarındadır. Allah hayırseverlerden razı olsun. Bizler birleşirsek mazlumların yüzü gülecektir. İyilik paylaştıkça çoğalır” dedi.