Köy okullarına kitap bağışı

Elazığ'da ilçe ve köy okulları için düzenlenen 'İz Bırakan Ol' projesinin startı verildi. Öğretmenevi ve 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki standalar ilçelerde ve köy okullarında yapılacak olan kütüphaneler için kitap bağışı bekliyor.

Köy okullarına kitap bağışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt genç gönüllülerle birlikte stant başındaydı. İl Başkanı Fatih Bozkurt kampanyanın amacından bahsederek proje hakkında bilgiler verdi.

Proje için “Projemize start verdik. Deprem dolayısıyla biraz geç başladık ama yeniden buradayız. Gençlerimize hizmet vermek istiyoruz. Alan el ile veren eli birleştirmek için 'İz Bırakan Ol' projemizi desteklerle başlattık. Büyüklerimizin, yetişkinlerin vermiş olduğu bizlere emanet edilen kitapları alıp küçüklerimize gençlerimize iletmek istiyoruz”. Şeklinde konuştu.

'İz Bırakan Ol' projesiyle yapılacak olan kitap bağışlarıyla hem yaşam kalitesinin yükseltilmesi hem de eğitim seviyesinin yükseltilmesini hedeflediklerini dile getiren Bozkurt  “Şuanda yoğun bir destek var ilk etapta 5 bin civarı bağış aldık. Kızılay Elazığ şubesi başkanımız Rahman Kızılkaya bin kitap bağışlayarak kendisi projemizin açılışını yaptı bununla birlikte ASKON, Gönül Köprüsü Yardım Grubu, İlksen Anaokulu, Enes Çiçek ve daha sayamadığım isimler var.” Diyerek yüklü miktarda kitap bağışların yapıldığını belirtti.

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt, üç ilçede kütüphanelerin tamamlandığının bilgisini vererek kalan 7 ilçe için kitap bağışlarını devam ettiğini vurguladı.

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt, proje kapsamında bağış yapmak isteyen vatandaşlar için  “Kitap ve maddi yardımların dışında bağışlarda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın toplu yardımını evlerinden direkt teslim alarak ulaştırıyoruz. Ayrıca Kitap bağışı için destek stantlarımız 15 Temmuz Demokrasi meydanında ve Öğretmenevi önünde yer alıyor, dileyen vatandaşlar stant başındaki genç gönüllü arkadaşlarımıza da ulaştırabilir.

'İz Bırakan Ol' projesi için yürütülen kitap toplama süresi bir ay devam edecek, geriye kalan süre zarfında kütüphane kurumu, alanların oluşturulması, yer tespitleri şeklinde devam ederek proje süreci tamamlanacak.

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt ”Pandemiden dolayı zaten çocuklarımız okullardan çok uzaklaştılar, eğitim hayatlarına döndükleri zaman güzel bir kütüphaneyle karşılaşmalarını istiyoruz. Şehir olarak hep beraber bu projeyi yapalım istedik. Kızılay gönüllüleri olarak her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Herkesten destek bekliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.