Köy okulunun etkinliğinde görsel şölen yaşandı

Adıyaman merkeze bağlı Elmacık Köyü Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte görsel şölen yaşandı.

Köy okulunun etkinliğinde görsel şölen yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman merkeze bağlı Elmacık Köyü Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte görsel şölen yaşandı.

Şehit ailelerimize destek sağlamak ve Mehmetçik Vakfına bağışta bulunmak için köy okulunda gerçekleştirilen etkinlikte görsel şölen yaşandı. Afrin başta olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerinde şehit olan askerlerimiz için düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Öğrenciler vücutlarıyla oluşturdukları ay-yıldız kareografi oluşturdu. Kareografide ABD bayrağı Türk Bayrağını elinde taşıyan asker tarafından yıkıldı. Daha sonra köylü bir vatandaş ABD Bayrağını yaktı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Şiirlerin okunduğu etkinlikte Afrin Şehidi Enes Sarıaslan’ın hayatı anlatıldı.

Öğrenciler Afrin’de şehit olan askerlerin fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, geçiş töreni gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Fırat, en şerefli kahramanları yad etmek için bu programı düzenlediklerini belirterek, “Mehmetçik Vakfı yararına düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Vatan davası büyüktür. Irak’ta, Suriye’de, ülkemizin değişik yerlerinde mücadele eden askerlerimizin ruh hali Çanakkale ruhundan hiçbir farkı yoktur” dedi.

Program sonrasında aileler ve öğretmenlerin birlikte hazırladığı yiyeceklerin bulunduğu kermesin açılışı yapıldı. Kermesten elde edilecek gelir Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.