KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde mezuniyet töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden 2016-2017 döneminde mezun olan mühendisler için tören düzenlendi. Mezuniyet töreninde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz, öğrencilerin altın bileziği kollarına taktığını söyledi.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde mezuniyet töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden 2016-2017 döneminde mezun olan mühendisler için tören düzenlendi. Mezuniyet töreninde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz, öğrencilerin altın bileziği kollarına taktığını söyledi.

KSÜ’nin Avşar kampüsünde bulunan spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine inşaat, elektrik-elektronik, tekstil, jeoloji, çevre ve makine mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olacak öğrenciler ile öğrenci yakınları ve hocalar katıldı. Hem öğrencilerin, hem de yakınlarının oldukça heyecanlı oldukları gözden kaçmadı. Törende konuşan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz yaptı. Mühendisliğin kutsal mesleklerden olduğuna dikkat çeken Prof. Temiz, "Mesleğiniz önce düşünme, peşinden planlama ve sonunda uygulamayı gerektirir. Sizler mesleğinizi bu üç önemli fonksiyonu yerine getirerek icra edeceksiniz. Sizleri bu bakımdan ayrıca kutluyorum. Yani üreticisiniz, sadece tüketici değil’’ dedi.

"Altın bileziği kollarınıza taktınız"

Yeni mezun genç mühendislere, üzerlerine düşen rolün büyüklüğünü kavradıklarını düşündüğünü de kaydeden Dekan Prof. Hüseyin Temiz, "Altın bileziği kollarınıza taktınız. Artık çok değerli mühendislik diplomalarınız var. Yeni mezun mühendisler için artık hayat okulu başladı. İş bulamama düşüncesine kapılmayınız. Ve strese girmeyiniz. O kadar çok iş ve iş alanı var ki, saymakla bitirilemez. Örneğin, keşfedilmemiş madenlerimiz, güvenli ve kaliteli yol inşaatları, kentsel dönüşümler, enerji ithalini önlemek için yeni enerji kaynaklarının değerlendirilmesi, az enerji ile iklimlendirilebilen yapılar, nükleer sanayi, hava savunma sanayi, uçan otomobiller, yazılımlar, elektronik iletişim teknolojisi, doğal gıdaların geliştirilmesi, iş makinelerinin üretilmesi, dokuma tezgahlarının üretilmesi gibi sayılamayacak kadar çok çalışma alanlarımız vardır. Hiç çekinmeden yurt dışı imkanlarını da değerlendiriniz. Artık mezuniyet belgelerini almaya hak kazandınız, konuşmamın başında belirttiğim gibi altın bileziği kolunuza taktınız. Çok değerli mühendislik diplomalarınız var. Onun gereklerini yerine getireceksiniz. Diplomanın gereklerini yerine getirirken bilginize ve cesaretinize güveneceksiniz. Her ortamda doğruları savunacaksınız. Zararını değil, yararını görürsünüz. Risk almayı bileceksiniz. Yolunuz açık, bahtınız bol olsun’’ diye konuştu.

Tören, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, müzik dinletisi ve finalde kep atma töreni ile sona erdi.