KUDAKA 2017 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantıları başladı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2017 Yılı Mali Destek Programı proje teklif çağrısının ilanıyla birlikte Erzurum, Erzincan, Bayburt il merkezleri ve bağlı ilçelerde bilgilendirme toplantılarını başlattı.

KUDAKA 2017 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantıları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA); 2017 Yılı Mali Destek Programı proje teklif çağrısının ilanıyla birlikte Erzurum, Erzincan, Bayburt il merkezleri ve bağlı ilçelerde bilgilendirme toplantılarını başlattı.

29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen Turizmin ve Üretimin Geliştirilmesi, Sosyal Altyapının ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi, Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi ve Yeşil Yol Güzergâhındaki Kültür Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Mali Destek programlarının ilk bilgilendirme toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şevket Demir, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Ajans personeli, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin tamamında uygulanacak olan programlara ayrılan toplam bütçenin 16 milyon 862 bin TL olduğunu ifade eden Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Kalkınma Ajansı kurulduğu günden bugüne kadar Erzurum, Erzincan ve Bayburt’a çok güzel hizmetler verdi. Bu yıl 2017 proje çağrısını 2018’in ilk günlerinde yaptık. 3 vilayet için 16 milyon 862 bin 500 TL bir çağrımız var. Bu konuda projelerini iyi yapan ve bağımsız denetçilerden geçiren sektörler, kişiler, mahalli idare birimleri, devlet kurumları, özel sektör kuruluşları bu kaynaklardan faydalanabilecekler. Kimseye ayrıcalık yok. Bütün mesele doğru projeleri ortaya koymaktır. Bu konuyu tüm kurumların ciddiye almalarını öneriyorum. Bunu başarırsak kaynağı kullanır yatırıma çeviririz. Öz kaynakları da kattığımız zaman bu miktar 30-40 milyon TL’ye ulaşır ve yatırıma aktarmış oluruz. Belediye ve kaymakamlıklarımızla birlikte ilçelerde de toplantılar yapıp bilgilendireceğiz. Proje teknik bir iştir, uzman kişilerle çalışırsanız kurallarına uygun yapmış olursunuz ve bu konuda Ajanstaki uzmanlardan destek alabilirsiniz” dedi.

2017 yılı mali destek programlarının öncelikleri, bütçesi, başvuru koşullarının anlatıldığı sunumun ardından programın soru-cevap bölümünde Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve Ajans uzmanları katılımcıların sorularını yanıtladı.