Kulp'ta fideler satışa sunuldu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, ilkbahar aylarında tohumu atılan fideler ilçe merkezlerinde bulunan birçok noktalarda satışa sunuldu.

Kulp'ta fideler satışa sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, ilkbahar aylarında tohumu atılan fideler ilçe merkezlerinde bulunan birçok noktalarda satışa sunuldu.

İlkbaharın gelmesi ile birlikte özellikle çiftçilerin ürün tohumları atma ve fide yetiştirme telaşı da başladı. Köylüler geçimlerini sağlamak için sera şeklinde örtü altına atılan tohumlar, bin bir zahmet ile yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık gibi birçok sebze tohumu soğuk hava koşullarına rağmen fide olarak yetiştirilip Kulp ilçesi merkez yeni mahallesi ve merkez eski mahallesinde belirli noktalarda kaldırımlarda satışa sunuldu. Geçen yıla oranla fiyatı neredeyse aynı olan fideler vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi gördü

Fide yetiştiricisi Cahit Zengin, yerli fidelere rağbetin olduğunu dile getirerek, "Kendi yetiştirdiğimiz fidelerle aile geçimimizi sağlıyoruz. Fide demetini 2 TL civarında satıyoruz, birçok sebze fidesini yetiştirerek, İlçe merkezinin değişik noktalarında satmaya başlıyoruz. En azında 30 gün daha fide satışlarının devam edebileceğimizi düşünüyoruz. Vatandaşlar ise daha çok yerli fidelere rağbet gösteriyor" dedi.