KYK Gönül Sohbetlerinin konuğu rektör Demirdağ oldu

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Elazığ Ömer Bilginoğlu Yurt Müdürlüğü tarafından başlatılan KYK Gönül Sohbetleri Programının ilk konuğu Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ oldu.

KYK Gönül Sohbetlerinin konuğu rektör Demirdağ oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinan Aksu Kürsübaşı odasında gerçekleştirilen KYK Gönül Sohbetleri programına Rektör Demirdağ’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, KYK Yurt Müdürü Kayahan Topal, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Özer Liman ve Abdulsamet Eren ile yurtta kalan öğrenciler katıldı.

KYK MÜDÜRÜ TOPAL: “AMAÇ GÖNÜLLERDE İZ BIRAKMAK”

Program da ilk olarak söz alan KYK Yurt Müdürü Kayahan Topal şöyle konuştu:

“Geçtimiz hafta kullanmaya başladığımız Sinan Aksu Kürsübaşı odamızda bundan sonra belirli periyotlar halinde ilimizin ve ülkemizin önde gelen isimlerini yurtlarımızda kalan öğrencilerimizle buluşturacağız.

Amacımız öğrencilerimizin akıllarında olduğu kadar gönüllerinde de iz bırakmak, bunun için de adını KYK Gönül Sohbetleri olarak koyduk. Sayın Rektörümüz gerek üniversite kampüsünde, gerek yemekhanede ve gerekse şehirde bizlerle birlikte olan birisi ama onu yurtlarda uzun bir süredir misafir etmediğimizi düşündük ve buraya davet ettik. Katılım gösterdikleri için Sayın Rektörümüze ve ayrıca İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İL MÜDÜRÜ DÖNER: “SAYIN REKTÖRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

KYK Yurt Müdürü Kayahan Topal’ın ardından bir değerlendirme yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner de  “KYK Gönül Sohbetlerinin ilkine katılım gösteren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a teşekkür ediyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu olarak ilimizde Ömer Bilginoğlu yurdundayız. “KYK Gönül Sohbetleri” bağlamında bu akşam Rektör Hocamızla sizleri buluşturuyoruz. Ben özellikle davetine icabet ettiklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Kudbettin Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel organizasyonu da tertip ettiği için Yurt Müdürümüz Kayahan Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Tabi sizler gençsiniz. Sıla hasreti çekiyorsunuz, yurtlarımızda barınıyorsunuz. Elbette sizlerin bizlerden duygusal beklentileri de var. Bu duygusal beklentileri karşılamaya en yakın olan kişiler yöneticileriniz. Akşamında yurt yöneticileri, gündüzünde üniversite yöneticileri. Şu anda Gençlik ve Spo rİl Müdürü oalrak karşınızdayız ve gündüz ve gece öğrenimine devam eden arkadaşlarımızın da hocası Rektör Hocamız burada. İkimizi bir arada bulma. Fevkalade sizler açısından ben bunu önemsiyorum” şeklinde konuştu.

REKTÖR DEMİRDAĞ: “KYK İMKANLARI ÇOK GÜZEL”

KYK Gönül Sohbetleri Programına konuk olan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’da öğrencilik yıllarında kaldığı dönemlerdeki yurt anılarını öğrencilerle paylaşarak, bugün ki KYK imkanlarının kendi dönemleriyle kıyaslanmayacak bir düzeyde çok güzel olduğu ifade etti.

REKTÖR DEMİRDAĞ: “KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”

Üniversite öğrencileriyle tanışan ve onlarla tek tek yaklaşık iki saat boyunca sohbet eden Rektör Demirdağ “Mesleki yaşantınızda başarılı olmak istiyorsanız şayet, kendinizi mutlaka geliştirin. En az iki yada üç yabancı dil öğrenmeniz sizin için bir avantaj olacaktır. Yine öğrencilik hayatınız da bazı dönüm noktaları olacaktır ve bu dönüm noktalarını en iyi şekilde değerlendirirseniz başarılı olacağınıza inanıyorum”

REKTÖR DEMİRDAĞ: “YURT MÜDÜRÜ TOPAL’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Prof. Dr. Rektör Demirdağ “KYK Gönül Sohbetleri Programının ilkine kendisini davet ettiği için Yurt Müdürümüz Kayahan Topal kardeşime huzurlarınız da teşekkür etmek istiyorum. Sizlerle vakit geçirmek benim adıma da çok güzel oldu. Sizlerden isteğim bundan sonra Fırat Üniversitesinden mezun olup memleketinize gittiğinizde üniversitemizin ve şehrimizin birer fahri tanıtım elçisi olması. Bundan dolayı da sizlere şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

DEMİRDAĞ: BU MEVZUDAN BAHSEDİNCE TEREDDÜTSÜZ EVET DEDİK

Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ da, “KYK Gönül Sohbetleri” kapsamında ilk defa herhalde beni davet ettikleri için sevgili Kayahan kardeşime ve tabi ki Gençlik Spor İl Müdürü Suphi Bey’e ve siz değerli gençlere ben tekrar teşekkür ediyorum. Böyle bir sohbet imkanını bize sundukları için. Tabi ki Kayahan bu mevzudan bahsedince tereddütsüz evet dedik. Çünkü bizim varlığımızın sebebi sizlersiniz. Geleceğimizin teminatı gençler. Bu açıdan baktığımızda gençlerin olduğu yerde bizim olmamız, var ise bizim üzerimize düşen bir vazife, bunu hakkıyla yapmak. Ta ki bu sohbetlerin asıl püf noktaları geçmiş hayatımızdan örnekler vererek, gerçi dönem çok değişiyor ama gençlerimize bir vizyon, bir misyon rehberi olabilir miyiz ve bazı ufuk noktalarını kendilerinin farkına varmadıkları noktalara değinebilir miyiz? Ayrıca da tabi ki hem yurt hayatında hem üniversite hayatında kendilerinin karşılaştıkları zorlukları kendilerinden dinlemek, var ise bazı problemlerine çözüm önerilerini geliştirmek adına burada bulunuyoruz” dedi.

REKTÖR DEMİRDAĞ’A ONURLUK

Program sonunda günün anısına katılımlarından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a bir onurluk takdim edilirken, Rektör Demirdağ’da gecenin sonunda yurtta kalan öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.