Libya tezkeresi Meclis'ten geçti

Libya tezkeresi TBMM'de görüşülerek onaylandı. Kabul edilen tezkere ile Mehmetçiğin görev süresi 18 ay uzatıldı.

Libya tezkeresi Meclis'ten geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen tezkere ile Libya'ya insani yardım ulaştırılmaya devam edilecek. Ulusal mutabakat hükümetinin talep ettiği destek sürdürülecek. Türk askerinin Libya'daki görev süresi uzatıldı.

Libya’ya asker gönderilmesi 2 Ocak 2020 tarihinde kabul edilmiş, bir yıl sonra uzatılan tezkerenin süresi de doldu. Libya'da Mehmetçiğin görev süresinin 18 ay daha uzatılmasına dair tezkere, geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin gerekçesinde, Libya’daki gayrimeşru silahlı gruplar ile terör örgütlerine dikkat çekildi. Terör örgütlerinin Türkiye’nin Libya’daki menfaatlerine yönelik olabilecek saldırılarını bertaraf etmek için tezkerenin süresinin uzatılması gerektiği belirtildi.

Libya tezkeresi çok geçmeden Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Türk askerinin Libya’daki görev süresi 18 ay uzatıldı.

AK Parti ve MHP tezkereye evet dedi. Daha önce Libya tezkeresine hayır diyen İyi Parti ise bu kez oyunu evetten yana kullandı. CHP ve HDP ise tezkereye hayır oyunu kullandı.