Maden'deki işçi çıkarma olayı gerçek dışı

Maden'deki Bakır işletmesinde çalışan işçiler, maaş ve özlük haklarının verilmediğini iddia etmişlerdi. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Yıldızlar Holding ise çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

Maden'deki işçi çıkarma olayı gerçek dışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden’deki Bakır işletmesinde çalışan işçiler, maaş ve özlük haklarının verilmediğini öne sürerek işletme tarafından fabrikada değişiklik yapılmak istendiğini belirtiler ve haklarının verilmesini istediler. Yıldızlar Holding tarafından yapılan açıklamada ise ‘Basına yapılan açıklamalarda 10 ay 15 aydır maaş alamıyoruz şeklinde bayanlar gerçeği yansıtmamaktadır’ dedi.

Yıldızlar Holding Basın Açıklaması :

Elazığ ili maden ilçesinde bulunan Eti gümüş maden işletmemiz ile ilgili basına yansıyan konularda açıklığa kavuşturulması ve düzeltilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İşletmemiz yaklaşık bir buçuk yıldır ekonomik ve işletmesel nedenlerden ötürü faaliyet göstermemektedir.  Son dönemde Holdingimizin özverili çalışmaları neticesinde gerekli finansal kaynak yaratılmış ve mevcut çalışanlarımız ile tesisimiz yeniden faaliyete geçmesi planlanmıştır. Açılış planlamaların esnasında holding yönetimi ile işletme müdürü arasında yaşanan yönetsel anlaşmazlıklar nedeniyle işletme müdürünün izne çıkarılmasına karar verilmiştir. Bu kararın uygulanması sürecinde yaşanan olaylarda güvenlik zafiyetinin görülmesi ve üzerine holding yönetiminin tarafından güvenlik hizmetinin taşeron firmaya devredilmesi kararı verilmiştir. Güvenlik görevlisi olarak çalışan personelimizin mağduriyetini önlemek için işletme içerisinde aynı özlük hakları ile farklı görevler verileri renk işe devam etmeleri sağlanacaktır. Başka görev kabul etmeyen çalışanlarımızın tüm yasal hakları tarafına ödenecek işlerine güvenlik personeli olarak devam etmek isteyen arkadaşlar için taşeron firma ile görüşülüp farklı projelerde değerlendirilebilecektir.

Farklı illerden güvenlik personeli getirilecek şeklinde haberlerde gerçeği yansıtmamaktadır güvenlik firması ile yapılan sözleşme kapsamında işe alınacak personelin Elazığ ilinden seçilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır. İşletme müdürünün açıklamaları veya işletme ile ilgisi olmayan bazı çevreler tarafından şirketimize yönelik olumsuz bir algı yaratılarak bölge halkı ile şirketimiz arasında bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Yaşanan olaylarla ilgili sayın valimiz ile il ve ilçemizin tüm yönetim kadrosu bilgilendirilmiştir. İşletmenin kapatılacağı taşınacağı tüm personelin iş akdinin feshi edileceği gibi haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır işletmemiz kapalı olduğu 18 aylık dönemde üretim faaliyeti olmamasına rağmen çalışanlarımızı mağdur etmemek ve iş branşında tesis etmek adına maaşlarını ödemiştir.

Basına yapılan açıklamalarda 10 ay 15 aydır maaş alamıyoruz şeklinde bayanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışan borçlarımız işyeri açılış sürecinde planladığı ve çalışanlarımıza açıklandığı şekilde ödenmeye devam etmektedir. Kısa süre içerisinde tüm işçilik borçlarımız ödenmiş olacaktır. İşletmemiz en kısa sürede tekrar faaliyete geçirilecek yine maden ilçemizde yaşayan hemşerilerimize iş kapısı olmaya devam edecektir hedefimiz yaklaşık 350 kişilik personel istihdamı ile hem bölge halkına iş ve aşk sağlamak hem de bu zorlu zamanlarda ülkemizde işsizlik sonuna bir nebze de olsa katkı bulunmaktadır.

Haber: Sedanur İlhan