Meteoroloji uyardı... Elazığlılar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayımladı. İşte 3 Kasım 2023 Cuma gününün detayları...

Meteoroloji uyardı... Elazığlılar dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği bir döneme giriyoruz. Özellikle Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlar beklenmektedir. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecektir.

Ayrıca rüzgarlar da dikkat çekiyor. Rüzgarlar farklı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecektir. Sağanak yağışlar anında ise rüzgarın kuvvetlenmesi muhtemeldir.

ÖNEMLİ UYARILAR

Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Elazığ'da hava 18 derece olacak ve çok bulutlu bir günün ardından yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşabiliriz. Hava durumu ile ilgili güncel bilgileri takip etmekte fayda var.