Meteoroloji uyardı! Kar ve yağmur geliyor

Meteoroloji, Adıyaman'da çok kuvvetli yağmur, Elazığ ile Malatya'da karla karışık yağmur ve kar,Tunceli ve Bingöl'de ise yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek uyarıda bulundu.

Meteoroloji uyardı! Kar ve yağmur geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;"Bölgemizde havanın Adıyaman’da yağmur ve yer yer sağanak yağmurlu, Elazığ, Malatya’da karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinde kar yağışlı, Tunceli ve Bingöl’de yer yer kuvvetli ve yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Sıcaklıkların 2 ile 4 derece düşmesi beklenmektedir.Rüzgarların güneydoğulu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir"denildi.

Uyarıda da bulunan merkezin açıklamasının devamında ise," Yağışların Adıyaman’da kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur (51 - 75 mm), Tunceli ve Bingöl ile Elazığ’ın güney ve doğu ilçelerinde 20 santimin üzerinde yoğun kar şeklinde gerçekleşmesi beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önerilmektedir"ifadelerine yer verildi.