Mevsimlik işçiler Milletvekili Erol ile görüştü

Elazığ Şeker Fabrikasında çalışan mevsimlik işçiler CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüştü.

Mevsimlik işçiler Milletvekili Erol ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, meslek lisesi ve dengi okul mezunları, ön lisans ve lisans düzeyinde, Türkiye geneli bin 500, Elazığ’da ise 93 daimi işçi alımı için ilana çıktı. Kadrolu işçi alımına tepki gösteren Elazığ Şeker Fabrikasında çalışan mevsimlik işçiler CHP Milletvekili Gürsel Erol ile görüştü. CHP’li Erol, mevsimlik işçilerin sorunlarını mecliste gündeme getireceğini ifade etti.

Akgün Otel’de bir grup işçisiyle görüşen Erol, kadrolu işçi alımlarıyla ilgili İŞKUR Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcıyla telefonda görüşerek bilgi aldığı aktarıldı.

“SORUNLARIMIZI MECLİSE TAŞIYACAK”

CHP Milletvekili Erol ile yapılan görüşmeyle ilgili konuşan Elazığ Şeker Fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan İbrahim Özyalçın,” Kadro verilmemesiyle ilgili yaşadığımız sıkıntıyı kendisine izah ettik ve sorunlarımı bir dosyada kendisine ilettik. Gürsel bey Şeker fabrikasına işçi alımlarıyla ilgili İŞKUR müdürüyle görüştü. Ve kadro alımlarının sadece Elazığ’ı ilgilendirmediğini Türkiye genelinde Türk Şeker Fabrikalarını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Genel merkezi gidip alımlarla ilgili bilgi alacağını ve TBMM’de mevsimlik işçilerin sorunlarını ve işçi alımlarını gündeme getireceğini ifade etti. Ancak bunun sonucunda ne kadar sağlıklı bir şey çıkar onun garantisini veremeyeceğini söyledi.” diye konuştu.

“VEKİLİMİZ VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”

Mevsimlik işçilerin çalışma beyannamesinde geçen B ‘geçici işçiler 9 ay 29 gün çalıştırılabilir’ ibaresinin değiştirilmesini talep ettiklerini belirten Özyalçın,” ‘geçici işçiler 9 ay 29 gün çalıştırılacaktır’   diyerek değiştirilmesini talep ederek bu konuda bizlere olmalarını istedik.  Genel itibariyle görüşmeden memnun kaldık sonuçta bu konuyla ilgili sayın vekilin elinden bir şey gelmese bile bizi dinledi. Verdiği sözü yerine getirdi bu bile bize yeterli. Böyle bir görüşme sadece milletvekili Sermin Balık ile sağlanmıştı ancak olumlu veya olumsuz bir dönüş sağlanmamıştı.” ifadelerinde bulundu.