MHP Başkan adayı Aygen'den vizyon projeler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, Proje Lansman Toplantısı düzenledi.
MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde Aziz Şehir için önemli bir vizyon ortaya koydu.
"Üretken Belediyecilik" anlayışıyla hazırlanan projeler, sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmayı hedefliyor.
Aygen, projelerin finansmanında uluslararası fonlar ve devlet desteklerini kullanacaklarını belirtti.
Aziz Şehir'in geleceğini şekillendirecek bu önemli dönemeçte, Aygen ve ekibi şehrin yeniden ayağa kaldırılmasını ve modern kent kimliğinin oluşturulmasını amaçlıyor.
İŞTE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DOÇ. DR. MURAT AYGEN'İN PROJELERİ...
1 - ÜRETKEN BELEDİYECİLİK İLE MARKA ŞEHİR ELAZIĞ PROJESİ
Aziz Şehir Elazığ’da 1 Nisan 2024 tarihinde MHP’nin “Üretken Belediyecilik” anlayışı ile yeni bir dönem başlayacaktır. Bu yeni dönem şehrimizi tüm dinamiklerin katılımı ile “Birlikte Yönetimi” esas alan bir süreç olacaktır.
Bu doğrultuda akılcı, yenilikçi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve eşit davranan, en ücra köşedeki vatandaşıyla iletişim halinde sorun ve ihtiyaçlarından haberdar olan, vatandaş memnuniyetini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi gaye edinen, 4 bin yıllık tarihimizin tüm tecrübelerinden istifade eden, bu köklü mirası geleceğe taşıyan, kaynaklarını akılcı ve verimli kullanan, işsizlik ve yoksullukla mücadele eden, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle aziz şehrimizde hakim olacaktır.
Başarılı bir şehir yönetimi olmadan bir şehirde refahın elde edilmesi mümkün değildir. Bugün Elazığ, maalesef ehil olmayan ellerde hoyratça gettolaşmıştır.
Tek Çözüm Liyakatli kadrolardadır. Tek Çözüm Üretken Belediyeciliktir.
Bu doğrultuda 1 Nisan 2024’ten itibaren;
Yerel Hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil sunulduğu,
Çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten plan ve projelerin yapılıp uygulandığı,
Doğal, tarihî ve kültürel mirasın korunduğu ve yaşatıldığı,
Yoksulların, engellilerin ve dezavantajlı toplum kesimlerinin ayrımsız şekilde gözetildiği,
Hizmette eşitlik ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda vatandaşı doğru bilgilendirmeyi amaç edinen,
Tüm belediye birimlerini, ekipmanlarını ve personel verimliliğini en üst düzeye taşıyan,
Akıllı şehir ve kent yönetim sistemi ile bilimi esas alan,
Afetlere karşı hazırlıklı ve planlı şehirleşmeyi ilke edinen,
Millî ve manevî değerleri koruyan ve saygı duyan,
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır şekilde, Marka Şehir ELAZIĞ için projelerimiz ve liyakatli kadrolarımızla hazırız, kararlıyız, başaracağız.
2 - KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE MODERN KENT KİMLİĞİ HEDEFİ PROJESİ
24 Ocak 2020 Elazığ merkezli deprem felaketi ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından Elazığ il merkezi çok büyük bir yara almıştır.
Yaşanan büyük felaketlerin ardından Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 11 il afet kapsamında değerlendirilmiştir. TOKİ eliyle devletimiz ilimizde 25 bin konut üretmiş ve bu konutlar il merkezi dışında inşa edilmiştir.
İl merkezimizde yer alan mahallelerimizde ise ciddi manada yerinde dönüşüm yapılmamış ve bugün bu mahallelerimiz adeta kaderine terk edilmiş ve halen yıkılmayı bekleyen binalarla metruk bir görünüm almıştır.
Elazığ merkezli deprem felaketini iyi yönetemeyen mevcut belediye yönetimi, maalesef Elazığ’ın yeniden dönüşümü için yakalanan tarihi fırsatı değerlendirememiştir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ belediyesine kentsel dönüşümde kullanılmak için oluşturulan kaynaklar ve destekler ne yazık ki heba edilmiştir.
Bu noktada, Elazığ’ın bütüncül bir yaklaşımla modern kent kimliğine bürünmesi ve şehrin yaşanabilirliğini artırmak maksadıyla kentsel dönüşüm artık kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Her mahallemizde Gazi Caddesi konseptinde geniş caddeler, mağazalar ve yüksek rant bölgeleri oluşturularak şehir genişleyecek ve modern bir görünüme kavuşacaktır.
Projenin uygulanmasında öncelikli hedefimiz vatandaşlarımızı borçlandırmadan güvenli konut sahibi yapmaktır. Devletimizin sağlamış olduğu kentsel dönüşüm destekleri ve Belediyemizin oluşturacağı bütçelerle hedefimiz 15 Bin konut ve 2 Bin işyerinin dönüştürülmesidir.
3 - GES İLE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYE VE SU SORUNUNA ÇÖZÜM PROJESİ
Elazığ Belediyesinin en büyük gider kalemlerinin başında enerji maliyetleri gelmektedir. Belediye kaynaklarını tüketen bu büyük gider kaleminin kesin olarak ortadan kaldırılması için GES Projesi Elazığ’a kazandırılacaktır.
Her biri 20 MW olacak şekilde 5 yıl içerisinde 5 ayrı proje ile toplamda 100 MW kapasiteli kurulacak GES projeleriyle Elazığ Belediyesinin ihtiyaç duymuş olduğu enerjinin tamamını karşılayacak ve ihtiyaç fazlası enerji ile de Elazığ Belediyesi ciddi anlamda ek gelir elde edecektir.
Su Sorununa Çözüm
İlimizin bugün en temel sorunlarından biri su sıkıntısı olup, yaz kış demeden günübirlik kesilen sular vatandaşlarımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir.
Günümüzde şehrin mevcut su ihtiyacının %70’i 132 adet derin kuyudan karşılanmaktadır. Bu durum hem elektrik enerjisi gideri hem de çevresel etkileri nedeniyle şehrimize zarar vermektedir. Bu sorunun orta vadede çözümü, DSİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Hamzabey Barajının su toplama kapasitesinin artırılmasıyla mümkündür. Aynı havzada yer alan ve çok büyük bütçe gerektirmeyen Tarhana Çayının Hamzabey barajına akıtılması, barajdaki su toplama kapasitesinin artırılmasına vesile olacaktır.
Bu proje çok hızlı bir şekilde devreye alındığı takdirde şehrimizin su sorununa orta vadede çözüm getireceği düşünülmektedir.
Şehrin su sorununa uzun vadede çözüm getirmek için ise, Keban Barajından su alınmasına yönelik fizibilite ve etüt çalışması yapılacak ve sonuçlar değerlendirilecektir.
4 - YOKSUL VE ALT GELİR GRUBUNDAKİ AİLELER İÇİN 10 BİN SOSYAL KONUT İLE YENİ YAŞAM ALANI PROJESİ
Sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin anayasa ile teminat altına alınan önemli hususlarından biri toplumun barınma sorununun çözümüdür.
Bugün dünyanın en zengin bölgelerinin başında gelen çok sayıda AB ülkesinde uygulanan ve dar gelirli insanların barınma sorununa çözüm üreten model ilimizde de uygulanacaktır.
Projemiz kapsamında 10 bin konut üretilecek ve Konutların yönetimi, satışı, kiralanması, bakımı, çevre düzenlemesi vb. belediye öncülüğünde kurulacak vakıf tarafından gerçekleştirilecektir. Sosyal Konutların yapımını ise Elazığ Belediyesi bünyesinde kurulacak olan yapım firması üstlenecektir.
Sosyal konutların yapılacağı alan ilimizin depremselliği göz önüne alınarak seçilecektir. Bu proje için iki farklı finansman kaynağı kullanılacaktır.
Birincisi, konutlar hazine arazisine yapılacak olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluru ile TOKİ tarafından sağlanacak arazilerin satışından elde edilen ve edilecek gelirlerle gerçekleştirilecektir.
İkinci finansman kaynağı ise ulusal ve uluslararası düzeyde başlatılacak yardım kampanyalarıdır. Proje ile sadece güvenli barınma alanları değil aynı zamanda tüm donatılarıyla yaşam alanları oluşturulacaktır.
5 - YOKSULLUKLA MÜCADELE KAPSAMINDA 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM PROJESİ
Milliyetçi Hareket Partisi olarak yoksullukla mücadele ana hareket noktamızdır. Yoksulların sosyal yardım programlarından yararlandırılması ve hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması üretken belediyeciliğimizin ana mottosudur.
Bir yandan ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken, diğer yandan çalışabilecek nüfusun üretime katılması için gerekli tüm süreçlerin yönetilmesi yoksulluk ve geri kalmışlığın ortadan kaldırılması için çok önemlidir.
İşsizliğin en yoğun olduğu illerin başında gelen aziz şehrimizde başta kadın ve emekliler olmak üzere istekli tüm bireylerin istihdamı ile ilgili Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilecektir.
İl merkezi ve kenar mahallelerimizde 20 üretim merkezi kurulacaktır. Bu merkezlerde, tekstil, halı, kilim, el sanatları, yöresel ürünlerin işlenmesi, el emeği göz nuru kültürel değerlerin yapımı vb. gerçekleştirilecektir.
Bu projenin ana hedefi, kadınların öncelenmesi ve projeyle 20 bin kişilik istihdam yaratılmasıdır.
Elazığ Belediyesi bünyesinde kurulacak olan yönetici şirket marifetiyle uygulanacak olan bu projenin finansman kaynakları ise, Avrupa Birliği hibe fonları, uzun vadeli Avrupa Birliği fonları, DAP İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, ilgili bakanlıkların hibe fonları, yatırımlara sağlanan devlet destekleri, Fırat Kalkınma Ajansı, belediye bütçesi.
Yoksullukla Mücadele kapsamında üretken belediyecilik ilkelerini esas alarak öncelikle işsizlik sorununa çözüm üretilecektir. Bununla birlikte yoksul aileler için;
- Halk ekmek fabrikası kurulacak ve il merkezinde çok sayıda büfe açılacaktır.
- Et ve süt kurumu ile yapılacak olan protokol ile ucuz et satış mağazası açılacaktır.
- Yoksul ailelere çıra kart verilecek ve birçok ihtiyaç bu kartla çözülecektir.
- Yoksul ailelerin su faturalarının yüzde 50’si belediye imkanlarıyla karşılanacaktır.
- Hane halkı geliri asgari ücretin altında olan aile ve emeklilere 5 bin TL nakdî yardım yapılacaktır.
6 - KENT BİLGİ SİSTEMİ VE DİJİTAL BELEDİYECİLİK PROJESİ
Kent Bilgi Sistemi (KBS), yaşanılan yüzyılın ve dijital çağın tüm gereklerini yerine getirerek etkin ve sürdürülebilir belediyecilik modeliyle belediye kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesine imkân veren, ek gelir kaynağı yaratan, kentin tüm ekonomik kaynaklarını bir veri tabanında toplayarak sürdürülebilir ekonomiye imkan veren ve vatandaşların yaşam kalitesini arttıran bir sistemdir.
Elazığ Belediyesinin mevcut kent bilgi sistemi, ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmayıp profesyonellikten uzaktır. İlimiz bugün 81 il arasında maalesef bu konuda günü yakalayamamıştır.
Modern kent kimliğinin oluşumunda en önemli temel adım olan Kent Bilgi Sistemi ve Dijital Belediyecilik, 31 Mart 2024 sonrası “Üretken Belediyecilik” kapsamında en önemli hizmet ve projelerimizden biri olarak aziz şehrimize kazandırılacaktır.
7 - MODERN SEKTÖREL SANAYİ SİTELERİ PROJESİ
Özellikle yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından ilimizin ve iş dünyamızın çok acil bir ihtiyacı olarak görülen yeni sanayi siteleri ve sektörel küçük sanayi siteleri iş dünyamıza ivedi şekilde kazandırılacaktır.
2020 yılında Elazığ merkezli yaşanan büyük deprem felaketinin ardından il merkezinde binaların altında 4 bin 200 işyeri yıkılmıştır.
Yine Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkım kararı verilen binalarla birlikte bu sayı yaklaşık 7 bin civarına çıkmıştır.
Şehrimizin ve iş dünyamızın yeniden ayağa kalkmasının temel yolu, modern Küçük Sanayi Sitelerinin ivedilikle kurulmasıdır. Böylece şehrimizde modern şehircilik anlayışı ile yerel ticaret gelişecektir.
Bu doğrultuda bugün ihtiyacı karşılamaktan uzak olan mevcut sanayi sitesindeki tüm Otomotiv ve bağlı sektörler, Mobilya satıcıları ve Gıda imalatçıları Güney Çevre Yolu ve Malatya Yolu aksına taşınacaktır.
Otomotiv sektörü 750 işyeri kapasiteli olacak, diğer Küçük Sanayi Siteleri ise 300 işyeri kapasitesine sahip olacaktır. Tüm Sektörel Sanayi Sitelerinde üç tip işyeri olacaktır.
Bunlar 250 m2, 500 m2 ve 750 m2 olup her birinden eşit sayıda yapılacaktır. Bununla birlikte TEKNOVA Organize Sanayi Bölgesi ile entegre olacak ve birbirini destekleyecek şekilde;
- Mermer İşlemecileri,
- Ferfoje ve Demir İşlemecileri,
- Ahşap İşlemecileri,
- Hurdacılar,
- Mobilya ve Aksamları Üreticileri
- PVC ve Kimyasal Ürün İşleyicileri için sektörel küçük sanayi siteleri kurulacaktır.
9 ayrı sektörel sanayi sitesi ile ilimize 3 bin 150 modern işyeri kazandırılmış olacaktır. Sektörel küçük sanayi siteleri, meslek odaları ve ilgili STK’ların katılımı ile müşterek planlanacak, yer temininde TOKİ aracı olacak ve yapım işlerinde Belediye bünyesinde kurulacak olan yapım firması devrede olacaktır.
8 - BENİM MAHALLEM PROJESİ
Türk toplumunun vazgeçilmez temel taşı aile, idari yapının ve toplumsal barışın temel taşı da mahalle yapılanmasıdır. Mahalle aynı zamanda, kentsel aidiyeti ifade edebilecek en güzel manevi korunaktır.
Depremler sonrası sürecin yönetilememesi ne yazık ki, aziz şehrimizi gettolaşma sürecine itmiştir. Benim Mahallem Projesi ile her mahallemizin yönetimin bir parçası olduğu yeni bir dönem başlatılacaktır.
9 - DOKUZ IŞIK PROJESİ
(Sosyal Belediyecilikle Yoksullar ve Dezavantajlı Kesimlerin Gözetilmesi)
Yerel yönetimler ve belediyelerin yetki ve sorumluluğu çerçevesinde ilimizdeki yoksullar, ihtiyaç sahipleri, engelliler kısaca tüm dezavantajlı kesimlerin ihtiyaç ve beklentilerinin hızlı bir şekilde karşılanması, huzur ve refahlarının temini sosyal belediyeciliğin bir gereğidir.
MHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde 9 ana başlık altında toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerinin huzur ve refahı yükseltilecektir.
9 Işık Projesiyle Yapılacak Sosyal Yardımlar Şunlardır:
- 10 Bin Aileye Sosyal Konut Projesi
- Yoksullukla Mücadele Projesi (20 Üretim Merkezi - 20 Bin Kişiye İstihdam)
- Çıra Kart Projesi ile yoksul ailelere ulaşım, gıda, mama, çocuk bezi, süt ve ayda 2 kg et yardımı sağlanacaktır.
- Hane halkı geliri asgari ücretin altında olan ailelere 5 Bin TL nakdi destek sağlanacak ve su faturası bedelinin yarısı belediye bütçesinden karşılanacaktır.
- Evliliğe ilk adım desteği
- İhtiyacın Askıda Projesi
- Sabah Akşam Bir Sıcak Çorba
- Mesleğim İşim Olsun Projesi
- Bir Ülküm Bir Fikrim Var Projesi (Genç girişimciliğin desteklenmesi)
10 - GERÇEK ALTYAPI İLE ELAZIĞ’IN MODERN KENT KİMLİĞİNE KAVUŞMASI
Aziz şehrimizin bugün en önemli sorunlarından biri de şüphesiz altyapı hususudur. Ülkemizde birçok il, altyapı projelerinin büyük kısmını hibeler ve desteklerle sağlamışken, Elazığ Belediyesi maalesef altyapı için uzun vadeli ciddi borçlanmaya gitmiştir.
Altyapı Sorununun Çözümü İçin Yapılacak Çalışmalarımız:
- Kaynaklar heba edilmeden gerçek manada altyapı projeleri uygulanacak.
- Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Bertaraf Hattı ayrılacak.
- İçme Suyu Yenileme Hatları tamamlanacak.
- İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi teknik olarak çalışır vaziyete getirilecek.
- Tüm altyapı ihaleleri için öncelikle Dünya Bankası, Avrupa Birliği Hibeleri, Japon Devlet Bankası, İslam Kalkınma Bankası üzerinden Hibe desteği ile yapılacak.
- 5 Yıllık hizmet sürecinde şehrin yeni mahalleleriyle birlikte yüzde 50 altyapısı tamamlanacak.
11 - ELAZIĞ JEOTERMAL SERA İLE ÇİFTÇİLERİN VE TARIM SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ PROJESİ
Elazığ ekonomisinin yüzde 30’unu tarım ve hayvancılık sektörleri oluşturmaktadır.
Bu sektörün büyümesi, tarım ve hayvancılık ürünlerinin sanayileşmesi için altyapıların kurulup çiftçi ve üreticilerin desteklenmesi gerekmektedir.
Bu gerekçe ile Cip Köyü bölgesinde MTA tarafından bulunan Jeotermal Kaynak Suyu ile Elazığ’da ata tohumu kullanılarak serada fide üretimi yapılacak ve çiftçilere ücretsiz dağıtılacaktır.
Proje Hedefleri
- Elazığ çiftçi ve üreticisi, yıllık ortalama 15 Milyon lirayı fide alımı için şehir dışına aktarmaktadır. Proje ile şehir ekonomisinin tarımsal faaliyetlerle ürettiği değerin şehir ekonomisi içerisinde kalmasının sağlanması hedeflenmektedir.
- Yılda 1 Milyon adet domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak ve çilek fidesi üretimi gerçekleştirmek.
- Süs bitkileri ve çiçek üretimi ile Türkiye genelindeki belediyelerin park ve bahçe peyzaj çalışmalarına yönelik üretim yaparak belediye bütçesini büyütmek.
- Cip Köy bölgesinde kurulacak olan Termal Otel ile Elazığ turizmine yeni bir kapı aralanmasını sağlamak.
- Projenin nihai hedefi ise 70 bin metre kare Sera Organize Sanayi Bölgesi sürecini başlatmaktır.
12 - ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM PROJESİ
TÜİK tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Elazığ mutsuzluk sıralamasında Türkiye’de ilk 5 il arasında yer almaktadır.
Bunun en önemli sebeplerinden biri Elazığ Belediyesinin temel belediyecilik hizmetlerini vatandaşa sunma konusunda yetersiz kalmasıdır.
Yayaları mutsuz eden kaldırımlar, sürücüleri çileden çıkaran bozuk yollar, tıkanan trafik ve yaşanan mağduriyetler kalıcı olarak çözülecektir.
Yapılacak Çalışmalar
- Bozuk kaldırımlar ve tüm yolların onarımı çok kısa sürede gerçekleştirilecektir.
- Şehir merkezinin trafik yükünü azaltacak olan ve Gazi Caddesine alternatif yeni arterler oluşturulacaktır.
- Karayolları kavşağından, Baskil Kavşağına kadar tüm kavşaklar Farklı Seviyeli Kavşak çözümü ile trafik akışı hızlandırılacak.
- Hankendi ile Doğukent arasında hafif raylı taşıma sistemi için fizibilite çalışmaları yapılacaktır.
- Güneykent, Yemişlik, Çatalçeşme, başta olmak üzere TOKİ yapılaşmasının yoğun olduğu bölgelerdeki Otobüs sefer sayısı artırılacak.
- Akıllı Ulaşım Sistemi (AUS) tüm duraklarda ve belediye araçlarında uygulamaya alınacaktır.
13 - BÖLGESEL MERKEZİ AKREDİTE LABORATUVARI PROJESİ
Şehrimizde başta madencilik, tekstil, gıda, su, toprak ve tarım alanlarında hem iş dünyasının hem de halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve uluslararası Akredite onaylı Merkezi bir laboratuvar kurulacaktır. Bu laboratuvar iş dünyasına önemli hizmetler verirken bölgesel bazda verilecek hizmet ile Belediye bütçesine de önemli bir ek gelir kaynağı sağlayacaktır.
14 - ELAZIĞ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER PROJESİ
Gıda sektörünün dünyada artık stratejik öneme sahip olduğu bir süreçte, tarihin derinliklerinden günümüze kadar coğrafyamızın bizlere nimet olarak sunmuş olduğu yöresel ürünlerimizin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescili yapılacaktır.
İlimizin zengin potansiyeline rağmen Elazığ Belediyesinin doğrudan herhangi bir ürün tescili başvurusu bulunmamaktadır. Bu proje ile şehrin yeni markalar yaratması hedeflenmektedir.
15 - TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI HARPUT PROJESİ
UNESCO Kültür Mirası kapsamına alınma sürecinde olan Harput, sadece Elazığ’ın değil ülkemizin de dünya genelinde bilinirliği en yüksek olan yörelerinden biridir.
Böylesine önemli bir tarih, kültür ve medeniyet beldesi yerel bir yaklaşımdan ziyade ulusal ve uluslararası turizme kazandırılacak şekilde maalesef planlanmamıştır.
Harput’un açık hava müzesi konumunu güçlendirecek ve bölgeyi çekim merkezi yapacak bir vizyon gerekmektedir.
Proje Hedefleri ve Yapılacak Çalışmalar
- Harput’un Koruma Amaçlı İmar Projesinin revize edilmesi sağlanacak.
- Harput Bedesten Projesi ve Kültür Sokağı ile yeni bir çekim merkezi oluşturulacak.
- Harput’un tüm sivil ve resmi mimarisi giydirme ile tarihsel bir fonksiyona kavuşacak.
- Günübirlik ziyaretçi ve turistlerin ihtiyaç duyacağı tüm sosyal altyapı revize edilecek.
- Buzluk Macera Parkı kurulacak, doğal örüntüsü ve eşsiz manzarası ile macera tutkunlarına ev sahipliği yapacak ve Harput’un unutulan yarısına değer katılacaktır.
- Panorama Harput ile yörede yaşanan savaşların üç boyutlu canlandırılıp seslendirildiği; Çubukbey’in, Uzun Hasan’ın, Belekgazi’nin dile geldiği, gerçeği aratmayan ortam sağlanacak.
- Minia Harput ile Kale inişinde yer alan boş alanda Elazığ’ın tarih ve doğal güzelliklerinin minyatürleri yapılarak sergilenecek.
- Evliyalar Rotası ile Harput’ta meftun evliyalar ve dini kanaat önderlerinin rahat ziyaret edilebilmesi ve turizmin canlandırılması sağlanacak.
- Hüseynik-Sugözü Film Platosu kurulacak.
- Gülmez-Harput Uzay Gözlemevi yapılacak.
16 - SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU MERKEZİ
Sivil toplum kuruluşlarımızın yönetimin bir parçası olarak doğrudan süreçlerin içerisine katılması ve şehrin tüm dinamikleriyle güçlü bir sinerji oluşturması bu projenin öncelikli hedefidir.
STK’ların altyapısı hazır, ortak kullanım alanları bulunan ve müşterek proje üretme ve uygulama imkânı sunan bir merkezde koordinasyonu sağlanarak şehrin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesine büyük boyutlarda değer katmaları sağlanacaktır.
17 - FUARLAR ŞEHRİ ELAZIĞ PROJESİ
Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi efektif kullanılarak bu merkezin kent ekonomi ve sanayisine değer katması hedefiyle yönetim şekli ve planlaması yeniden yapılacaktır.
İlimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan tanıtım, fuar ve lobi faaliyetlerine yönelik tüm yerel dinamiklere öncülük edilerek ilimizin zenginliklerinin tanıtımı yapılarak yeni yatırımların önü açılacaktır.
18 - SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ
İlimizin temel problemlerinden biri olan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak, işsiz gençlerimizi mesleki kurslarla meslek sahibi yaparak iş bulmalarını kolaylaştırmak maksadıyla bu projenin uygulanması planlanmıştır.
İşsizlikte Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan ilimizde iş dünyası, nitelikli eleman bulma konusunda sorunlar yaşamaktadır. Proje ile nitelikli eleman yetişmesinin belediye bünyesindeki kalifiye ve profesyonel eğitimciler tarafından sağlanmasına öncülük edilecektir. Projenin en önemli çözüm ortakları meslek odaları, sektörel STK’lar, OSB’ler, KSS’ler, İşkur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğüdür.
Özellikle kadın ve gençler için bu merkez mutlaka şehrimize kazandırılacaktır.
19 - AZİZ ŞEHRİN GURURU VE MARKA DEĞERİ ELAZIĞSPOR’UN KURUMSALLAŞMA PROJESİ
İlimizin en değerli markası olduğuna inandığımız ve halkımızın ortak değeri olan Elazığsporumuzun yeni bir yapılanma ile ekonomik sorunlarına kalıcı bir şekilde çözüm üretme ve profesyonel bir yönetim sistemine kavuşması hedeflenmektedir.
Elazığspor İçin Yapılacak Planlamamız
- Elazığspora gönül vermiş eski futbolcu, yönetici ve spor adamlarından oluşan bir komisyon kurulacak.
- Süper Ligde yer alan başarılı şirket kulüplerinin yönetim modeli yerinde incelenecek.
- Kulübün yönetimi, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda hesap verebilir şekilde yeniden yapılandırılacak.
- Elazığspor şirketleştirilerek sürdürülebilir ve kurumsal bir profesyonelliğe yükseltilecek.
- 31 Mart 2024 sonrası Elazığspor’un kurtuluş reçetesi olan bu yeni yapılanmayı devreye sokacağız.
- Son Projemiz ise 200 alt başlıkta toplanan bu 20 projenin uygulanma sürecindeki temel ilkelerimizi oluşturmaktadır.
20 - ÜRETKEN BELEDİYECİLİK PROJESİ
Elazığ’da ve Elazığ Belediyesinde 31 Mart 2024 sonrası yeni bir anlayışla yeni bir dönem başlıyor.
Üretken Belediyecilik vizyonunda dokuz temel ilke esas alınmıştır.
Bu doğrultuda bu hizmet dönemimizdeki temel ilkelerimiz;
1. MİLLİYETÇİLİK
2. ÇALIŞKANLIK
3. ADALET
4. DÜRÜSTLÜK
5. ÇAĞDAŞLIK
6. KALKINMACILIK
7. KATILIMCILIK
8. REKABETÇİLİK ve
9. ŞEFFAFLIK’tır
Başkan adayı Aygen, "Aziz şehrimizin tüm kaynaklarının verimli şekilde ekonomiye kazandırılması başta olmak üzere, toplumu oluşturan tüm sosyal grupların temel beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan, aynı zamanda şehrimizin bugün ihtiyaç duyduğu ve kentimizi geleceğe taşıyacak bu projeleri inşallah hep birlikte şehrimize kazandıracağız." ifadelerine yer verdi.