Milletvekili Boynukara: 'Millet konuya hakim'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, milletin referandum ile ilgili maddeleri bilinmediği yönündeki algının yanlış olduğunu belirterek, Millet gayet net bir şekilde konuyu biliyor dedi.

Milletvekili Boynukara: 'Millet konuya hakim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, milletin referandum ile ilgili maddeleri bilinmediği yönündeki algının yanlış olduğunu belirterek, “Millet gayet net bir şekilde konuyu biliyor” dedi.

Referandum ile ilgili maddelerin günlerce konuşulduğunu, televizyonlarda ilgili maddelerin sürekli tartışıldığını kaydeden Milletvekili Adnan Boynukara, milletin konuya hakim olduğunu kaydetti.

Milletvekili Adnan Boynukara, konunun amacı dışına çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, “Millet gayet net, halk konunun ne olduğunu biliyor. Maddelerin ayrıntılarına kadar her gün her saat bu konu gündemde ve bu konu televizyonlarda tartışılıyor. Bilmiyorlar haberleri yok, eksik bilgi konusunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bazı maddelere ilişkin magazinsel boyuta çekerek yanlış bilgi servis ederek toplumun içine yönelik faaliyet var. Fakat bunlar kısa sürede gerçeği ortaya çıkınca toplum gerçeği görüyor. 18 Yaş bunlardan bir tanesidir. Siyasi partilere üye olma şartı 18 iken, ama seçilmesine engel koyuyorsunuz. Bunun üzerinden propaganda yürütüyorsunuz. Ama kısa süre sonra ortaya çıkıyor ki bu kampanyayı yürütenler 2015 yılında meclise teklif vermişler. Yanlış bilgilendirmeler milletin kafasında aydınlığa kavuşuyor. 18 yaş ile ilgili askerlik konusu çok konuşuluyor. Askerlikle ilgili tecil diye bir şey var. Bu konuda yasal boşluk söz konusu değil. Şık olmayan bir yöntem izliyorlar. Bir konuda fikriniz düşünceniz olur bunu anlarım ama karartma algı oluşturmaya dönük çalışma doğru değil” dedi.

Boynukara, “Millet net bir şekilde her şeyi izliyor. Bazı maddeler üzerinden yanlış bilgilendirmenin özel bir amacı olduğunu sanıyorum. Bu konuyu maddeler ve gerekçeler üzerinden tartışmalıyız. Öncelikle gerekçeleri anlatmalıyız. Durduk yere mi bu değişikliğe gidildi? Türkiye’nin bu değişikliğe gitmesinin 5 temel gerekçesi vardır. Bunun birisi dış etkenlerden, dört tanesi iç meselelerimizle ilgilidir. Dünyada soğuk savaşın bitmesinden bu yana kriz atmosferidir. Dünyanın her yerinde kriz var. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma eğilimiyle birlikte Avrupa’da kriz görüldü. Amerika’nın krize girdiğini son seçim ortaya koydu. Türkiye’nin kendi pozisyonuna ilişkin yasal düzenlemeyi getirmesi gerekirdi. Türkiye vesayet rejiminin en baskın olduğu ülkelerden birisidir. Milletin iradesinin yanına anayasal kurumlar diye başka iradeyi koyuyorsunuz. Vesayet kurumlarının en büyük göstergesi darbelerdir. Vesayetin yanında, ekonomik krizler, çift başlılığın neden olduğu siyasi krizler, istikrarsızlık temel gerekçelerdir. Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi, teveccühü ortadadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın alanda olması olumlu bir etki oluşturuyor” şeklinde açıklamada bulundu.