Milletvekili Erol, Cumhuriyet Tır'ını gezdi

Milletvekili Erol, Elazığ'da halkın ziyaretine açılan Cumhuriyet Tır'ını gezdi.

Milletvekili Erol, Cumhuriyet Tır'ını gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Öğretmenevi önünde bulunan Milli Mücadelenin 100. yılı dolayısıyla Türkiye'yi gezen Cumhuriyet Tır'ını gezdi.

Milletvekili Erol şu ifadelere yer verdi: Bugün, Atatürk Düşünce Derneği'nin genel merkezinin milli mücadelemizin yüzüncü yılı nedeniyle hazırladığı tır anadolunun birçok kentine gidiyor. Bugün hazırladığı tırlardan birisi de Atatürkçü Düşünce Derneği'nin talebi üzerine Elazığ'a geldi. Burada gezdik gördük. Yüz yıllık tarihimizde milli mücadelemiz sonrası yüz yıllık tarihimizde Cumhuriyetin bu ülkenin değerlerine neler kattığını, Kurtuluş Savaşı mücadelemizin hangi şartlarda ve koşullarda  nasıl verildiğini bütün fotoğraflarla böyle bir film şeridi gibi insanlara sunulan bir atmosfer hazırlamış ve bundan dolayı önce Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezimizi sonra bu nazik düşüncelerinden dolayı Elazığ Şube Başkanı Hülya Ülkügür'ü ve yönetim kurulu üyelerimizi kutluyorum. Gerçekten Elazığ'da bu tırımızın olması ve Cumhuriyetin yüz yılında ülkemizin insanlarımızın değerlerimizin nereden nereye geldiğine şahitlik etmek, onları yeniden anımsamak çok önemli. İşte sağ tarafta gördüğünüz zaman yüz yılımızda değişik meslek gruplarından sanar gruplarından kadınlarımızın başarı ilkelerini anlatan yüz kadınımızın resmi var. Sol tarafta milli mücadelemizin, zaferlerimizin ve savaşlarımızın hangi şartlarda ve koşullarda nerde neyin verildiğine dair bir fotoğraf sergisi var. Yine müze vasfını taşıyan Ulu Önderimiz Atatürk'ün ölümünden sonra gazetelerin o gün attıkları manşetlerle gazetelerimizden örnekler var, kitaplar var. Duygulanmamak mümkün değil. Bu Cumhuriyetimizi kuran hediye eden başta Ulu Önderimiz ve değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e onun silah arkadaşlarına ve bu ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını hiç gözlerini kırpmadan bağışlayan şehitlerimize herkese minnettarız. Saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yine ülkemizin bağımsızlığı için terör örgütülerine karşı mücadele verirken şehit düşen şehitlerimizi de saygıyla anmak lazım.

Hepimizin bildiği gibi sınır ötesinde yeni bir operayon var. Türkiye sınır ötesindeki terör örgütlerine karşı kamu güvenliğini ve kamu özgürlüğünü sınır güvenliğimizi, sağlamak adına bir operasyona başladı. Oradaki sivil şehitlerimize de askeri şehitlerimize de baş sağlığı diliyorum. Gerçekten burada duygulanmamak mümkün değil. Cumhuriyetin nereden nereye geldiğini, Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl bir bize Cumhuriyet bir devlet yapısı sunduklarını ve bu devleti nasıl kazandıkları bu Cumhuriyeti nasıl kurdukları film şeridi olarak anlatılmış. Hepsine şükran borçluyuz. Hepimizin birinci görevi onların kurduğu ve bize bıraktığı Cumhuriyete ve Cumhuriyet'in değerlerine ve devlete sahip çıkmaktır şeklinde konuştu.

SONDAKİKA23.COM - HABER MERKEZİ