Milletvekili Erol: 'Elazığ turizmini değerlendiremiyor'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Milletvekili Erol: 'Elazığ turizmini değerlendiremiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini ve bu alanda ciddi bir eylem planının bulunmadığını ifade etti.

Milletvekili Erol, 2014 yılında yapılan Kalkınma Kurultayı'nda turizmin öncelikli sektörler arasında yer aldığını ancak aradan geçen 10 yılda bu konuda somut adımlar atılmadığını belirtti.

Elazığ'ın tarihi ve doğal zenginlikleri barındıran bir şehir olduğunu vurgulayan Erol, Harput'un UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer almasına rağmen, şehrin turizme kazandırılması noktasında eksiklikler yaşandığını dile getirdi.

Milletvekili Erol, Elazığ'ın turizm anlayışının her gelen valiye göre değiştiğini ve bu durumun sürdürülebilir bir turizm stratejisi oluşturulmasını engellediğini belirtti.

Turizm Eylem Planı'nın oluşturulması gerektiğini savunan Erol, bu planın tüm tarafların katılımıyla yapılacak bir çalıştay sonucu ortaya konulması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi.

Erol, komşu illerin turizm konusundaki başarılarına dikkat çekerek, Elazığ'ın da benzer bir atılım yapması gerektiğini ifade etti ve Harput'un UNESCO kalıcı miras listesine girmesi için il yöneticileri ve STK'lara büyük görev düştüğünü ekledi.