Milletvekili Erol, Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı'nda

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bursa'da düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı'na katıldı.

Milletvekili Erol, Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı'nda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fuara Milletvekili Gürsel Erol’un daveti üzerine CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da katıldı.

Milletvekili Gürsel Erol, Bursa Osmangazi Çarşamba Pazarında düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek olan Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nda Elazığlı hemşerileri ile bir araya geldi.

"HER ELAZIĞLI MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİDİR"

Milletvekili Gürsel Erol fuarda yaptığı konuşmada; "Sevgili hemşehrilerim, burada herkes var. Yalnızca Elazığlılar yok. Elazığlılarla gönül birlikteliği kurmuş diğer illerden gelen hemşehrilerimiz insanlarımız yurttaşlarımız var. Ben önce bir Elazığ’ı anlatmak isterim. Elazığ nedir? Elazığ, devletçidir. Elazığ vatanseverdir. Elazığ Milliyetçidir ve ben de o şehrin milletvekili olarak önceliklerim var. Nedir önceliklerim? Bir; devletimin varlığı, İki; vatanımın bölünmez bütünlüğü, üç; milletimin birliği ve beraberliğidir.  Ama tabii en önemlisi ne? Elazığlılar bunu çok iyi bilirler. Mustafa Kemal Atatürk. Her Elazığlı Mustafa Kemal’in askeridir. Türkiye’nin neresinde yaşarsanız yaşayın. Nerede bir Elazığlı varsa orada Mustafa Kemal vardır. Nerede bir Elazığlı varsa orada devletçilik vardır. Nerede bir Elazığlı varsa orada vatanseverlik vardır. Nerede bir Elazığlı varsa orada Milliyetçilik vardır. Elazığ’a da bu yakışır." dedi.

"ÖZGÜR BİR TÜRKİYE YARATACAĞIZ"

Gürsel Eorol; “Ayrıca ben iki dönemdir Elâzığ’ı temsil ediyorum. 26. Dönem Tunceli Milletvekiliydim. Tunceli Milletvekilliğim döneminde de Elâzığ Milletvekilliğim dönemimde de gerek parlamentoda gerek seçim bölgemde her yerde açıkça ifade ettiğim duygu ve düşüncelerim ve davranışlarım var. Bir; ben terör karşıtıyım. Asla ve asla bu ülkede teröre geçit yok. İki; hepimizin gelenekleri birbirinden farklı olabilir. Hepimizin soyu sopu birbirinden farklı olabilir. Hepimizin kültürü birbirinden farklı olabilir. Biz alevi olabiliriz. Biz Sünni olabiliriz. Bir Türk olabiliriz. Biz Kürt olabiliriz. Biz Zaza olabiliriz. Biz Göçmen olabiliriz.  Hepimizin soyu sopu kendi onurumuz namusumuz şerefimiz. Ama hepimizin ortak bir tek kimliği var. Nedir o? Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak ve biz bu ülkede yaşayan 85 Milyon yurttaşımızın yurttaşlık hakkını savunacağız. Eşit hakkını savunacağız. Başını kapatan kardeşlerimiz bacılarımız analarımız özgürce yaşayacaksınız. Kimse kimseye inançlarından dolayı kimse kimseye yaşam tarzından dolayı asla müdahale edemeyecek. Bu ülkede herkes özgürce yaşayacak. İnançlarını değerlerini özgürce yaşamasının Türkiye’sini kim oluşturacak? Biz oluşturacağız. Bize inanın. Özgür bir Türkiye yaratacağız.” İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Gürsel Erol Fuarda emeği geçen Bursa Elazığlılar Dernek Başkanı İbrahim Karaçin’e, dernek üyelerine ve esnafla teşekkür etti.