Milletvekili Nazırlı, Kırgızistan'da Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Kırgızistan'da düzenlenen TÜRKPA Ekonomik İşbirliği Komisyon Toplantısı'na katıldı. Ulusal ekonominin güçlendirilmesi ve ortak ekonomik işbirliğine destek sağlamak amacıyla görüşlerini paylaştı.

Milletvekili Nazırlı, Kırgızistan'da Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Kırgızistan'da ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen TÜRKPA Ekonomik İşbirliği Komisyon Toplantısı'na katıldı.

EİK Komisyon Üyesi Milletvekili Nazırlı, toplantıda Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) üye ülkeleri arasında ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

Kırgızistan'daki toplantıya ev sahipliği yapan Jogorku Keneş'e ve Sayın Nurlanbek Şakiyev'e teşekkürlerini sunan Nazırlı, Kazakistan'da yaşanan sel felaketi dolayısıyla başta Kazakistan olmak üzere bölgedeki ülkelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Nazırlı, Türkiye'nin bölge ülkeleriyle dayanışma içinde olduğunu ve ortak bir afet yönetim merkezi kurulması teklifinde bulundu.

Toplantıda, TÜRKPA üyesi devletlerin kalkınmasına etki edecek, ulusal ekonomilerin güçlendirilmesi ve ortak ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir çalışma gerçekleştirildi. Nazırlı, Türkiye'nin Kırgızistan ile imzaladığı 62 maddelik Eylem Planı ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Nazırlı, Türk Devletleri Teşkilatı ile işbirliğinin güçlendirilmesi, ekonomik projelerin hayata geçirilmesi ve ticaretin desteklenmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, TÜRKPA üyesi ülkeler arasında yasal alt yapıların oluşturulması ve yapılan çalışmaların desteklenmesi konusunda işbirliği çağrısında bulundu.

Son olarak, raporlar, tavsiye kararları ve model kanunların hazırlanması sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Nazırlı, önümüzdeki dönemde parlamentolar arası etkileşimin artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.