MİT ve TSK, PKK'nın ensesinde

Derinleşen operasyonlar hız kazandı, terör örgütü PKK'nın 'kale'leri tek tek ateş altına alındı. Irak'ın kuzeyinde sözde lider kadrosuna yıl başından bu yana ağır darbeler vuruldu. Süleymaniye'ye kadar inen MİT, Kandil'i de huzursuz ediyor.

MİT ve TSK, PKK'nın ensesinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin sınır ötesinde kararlılıkla süren terör operasyonları hız kesmiyor. Son aylarda Irak’ın kuzeyinde nokta operasyonlar düzenlendi. Örgütün sözde lider kadrosuna darbe vuruldu.

Sınırlarını tehdit eden terör unsurlarını bölgede ‘ara-bul-yok et’ taktiğiyle etkisizleştiren Türkiye’nin bu mücadelesi örgütte huzursuzluğa yol açtı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonlarıyla terör koridoruna izin verilmiyor. Sözde yöneticilere örgütün ‘kale’si olarak nitelendirilen Kandil, Sincar, Mahmur, Gara, Duhok ve Süleymaniye’de darbe vuruluyor.

Irak’ın kuzeyinde 2019’dan bu yana çok sayıda Pençe operasyonu düzenlendi. Amaç, sınırları korumak ve hem Irak’ta hem de Türkiye’de insanların can güvenliğini tehdit eden unsurları yok etmek.

Şimdi Kuzey Irak’ta, son 6 ayda terör örgütüne düzenlenen nokta atışı operasyonlara yakından bakalım…

Haftanin ve Hakurk bölgelerinde TSK’nın operasyonlarıyla iyice sıkışan terör örgütü PKK, ağırlıklı olarak Gara bölgesine doğru yerleşmişti.

Tarihler 10 Şubat 2021’i gösterdiğinde saat 02.55 sıralarında Türkiye semalarından kalkan F-16’lar Irak’ın kuzeyine, Gara’ya havalandı. 41 uçakla, bölgede belirlenen tüm hedefler aynı anda imha edilecekti. Operasyona terörle mücadelede destansı başarılara imza atan ve dünyanın yakın takibe aldığı yerli SİHA’lar da eşlik etti.

Sabaha karşı 04.55’te ise karadan komandolar Gara’ya doğru yola koyuldu. Böylece Pençe-Kartal 2 Harekatı başlamış oldu. Zorlu ve engebeli bir arazide operasyon yürüten komandolar, teröristlerin kendilerini emniyette hissettiği Gara’da örgüte darbe üstüne darbe vurdu.