Müftü Sarıkaya'dan önemli uyarı!

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı vatandaşların, kurban ibadetlerini yerine getirirken dikkatli olmalarını istedi.

Müftü Sarıkaya'dan önemli uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müftü Sarıkaya, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban ve deri bağışı konusunda vatandaşları uyardı.

Müftülüğün gezici bağış toplama uygulamasının bulunmadığını aktaran Sarıkaya,  "Vatandaşlarımızın bağış (kurban) yaparken çok dikkatli olması gerekiyor. Bazen bizim adımıza, Kur'an kursları adına bağış toplayanlar oluyor. Bizim Kur'an kurslarımız mahalle mahalle  gezerek kurban ya da deri toplamayacaktır. Böyle bir şey yok. Benim vatandaşlardan ricam kim gelirse gelsin kesinlikle kabul etmesin." dedi.

Kurban bağışları konusunda tüm müftülük personelinin bilgilendirildiğini anlatan Sarıkaya, vatandaşların müftülüğe gelerek bağış yapabilecekleri gibi vekalet yoluyla da bağış yapabileceklerini, yurt içi kurban hissesinin 850, yurt dışında ise 625 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ki bayramın "Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş" temasıyla kutlanacağını hatırlatan Sarıkaya, bağış karşılığında mutlaka makbuz alınması gerektiğini belirtti.

Sarıkaya, 15 Temmuz'da kurdukları çadırda kurban bağışı kabul etmeye başladıklarını ve şimdiye kadar 52 hisse bağış alındığını aktardı.