Muhacir Aye Mugir'e plaket verildi

Sosyal Uyum ve Gençlik Katılım Projesi vasıtasıyla tanışılan Elazığ'da yaşayan muhacir Aye Mugir'e Gençlik Spor İl Müdürü Eren tarafından ağırlanarak, hediye verildi.

Muhacir Aye Mugir'e plaket verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aye Mugir, Gençlik Merkezi çalışmalarına, Türkçe derslerine ve çeşitli projelere katılım sağlıyordu. 12 Mart İstiklal Marşının kabulünde Konteyner kente yapılan  ziyarette İstiklal Marşının  10 Kıtasını ezbere okuyup dinleyenleri duygulandırmıştı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında da Gençlik Şiiriyle gönüllerde yer edindi. Bugün Geçlik ve Spor İl Müdürü  Abdulsamet Eren’i  ziyaret ederek şiiri bir kez daha seslendirdi. İl Müdürü Eren tarafından Aye Mugir’e Kol Saati hediye etti.

EREN:BEN KENDİSİNİ BİR KEZ DAHA KUTLUYORUM

İl Müdürü Abdulsamet Eren, “ Malumunuz 15-21 Mayıs gençlik haftası olarak kutluyoruz. bir çok programımızı yaptık tabi Aye kızımız Suriye’den 2014 yılında Elazığ’a geldi Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı, biz de Aye kızımızla hem gençlik merkezimizin bir üyesi olarak hem de sosyal uyum projesi ile de kendisini ve ailesini ziyaret ediyoruz. 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünü kutladığımız haftada konteynır kentte istiklal marşımızın on kıtasını ezbere okumuştu. Ülkemize geldiği günden beri de derslerinde çok başarılı, 19 Mayıs gençlik haftasında da gençlik merkezimizde gençlik şiirini ezbere okumuştu, bugün de beni ziyaret etmek istedi ve şiiri yanımızda okudu. Ben kendisini bir kez daha kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum. Bizlerde bir kez daha gençlik merkezimizin kapısının açık olduğunu ve her zaman beklediğimizi söylemek istiyorum, dedi.