Müjdeyi Başkan Yılmaz verdi! Kapsamlı yapılandırma paketi yolda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz, gündemdeki ekonomik destek paketleriyle ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Müjdeyi Başkan Yılmaz verdi! Kapsamlı yapılandırma paketi yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Hükümetin salgında zor günler geçiren esnafa destek olarak 4,6 milyar TL'lik bir hibe desteği sağlayacağını belirten Yılmaz, vergi mükelleflerini rahatlatacak bir adımın da çarşamba günü atılacağını ve kapsamlı bir borç yapılandırma paketinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na geleceği müjdesini verdi.

Koronavirüs salgını yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada ekonomik anlamda ciddi zararlar verdi. Özellikle pandemi sürecinde alınan tedbirler esnafın korkulu rüyası haline gelirken, hükümet zor günler geçiren esnafa tüm gücüyle destek vermeye devam ediyor. Gündemdeki ekonomik destek paketlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz, Çarşamba günü kapsamlı bir vergi ve borç yapılandırması paketinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na geleceği müjdesini verdi.

YAPILANDIRMA, VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENLERE SORUN OLUŞTURMUYOR

Kesinleşmiş, dava konusu edilmiş, inceleme ve takip altındaki alacaklar ile matrah artırımını içerecek yapılandırma paketinin komisyondan geçmesi halinde ertesi hafta salı günü yasalaşabileceğini belirten Yılmaz, çok önemli bir konunun da altını çizerek yapılandırmanın vergisini zamanında ödeyenlere yönelik herhangi bir sorun oluşturmayacağını kaydetti. Yılmaz, "Ana para affedilmiyor, sadece bu gecikme cezalardan doğan yükler hafifletilmiş oluyor" ifadelerini kullandı.