O ihtimal hala var!..

İlimizde geçtiğimiz günlerin en çok tartışılan konularından biri de Tarım İl Müdürlüğü hizmet binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Viroloji ve DSİ Bölge Müdürlüğü arasındaki alana yapılması girişimiydi.

O ihtimal hala var!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber | Tarım İl Müdürü Turan Karahan’ın İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki alana yapılacak açıklamasından sonra, bu konu kamuoyunda ve medya kurumlarında çok tartışılmış ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki kamu binalarının şehir dışına taşınması projesine engel olacağı, şehrin merkezinde bulunan yeşil alanın beton yığınına dönüşeceği ve o bölgede var olan trafik yoğunluğunun daha da artacağı endişeleri ifade edilmişti.

Tartışmalar devam ederken; ilimiz AK Parti  milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ortak bir metinle Tarım Müdürlüğü’nün mevcut yerinde yapılacağı müjdesini vermişlerdi. Yine bazı basın yayın kuruluşlarına konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde değil mevcut yerine yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayarak son noktayı koymuşlardı.

Bu gelişmelerden sonra ilimiz Valisi Erkaya Yırık, Tarım İl Müdürlüğü binasının yapılacağı alternatif yerler arasında mevcut yeri ile birlikte Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki alanın da bulunduğunu açıklaması, müdürlük binasının nereye yapılacağı tartışmalarının yeniden başlamasına sebep oldu.

Dün akşam Kanal Fırat’ta Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ilimizle ilgili sorulara cevap verdi.

Usta gazeteci Zeki Akbıyık’ın kamu binalarının yapımında ortak akıl kullanılması gerektiğini, geçmişte başta Valilik binası ve Emniyet Müdürlüğü binalarının alana yerleştirilmesi konusunda birtakım öngörüsüzlük ve hataların yaşandığını ifade etti.

Tarım İl Müdürlüğü binasının yapımı konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Yırık; “İl müdürlüğünün hizmet binasının yapılacak yeri konusunda iki alternatif var. Biri müdürlüğün halen hizmet verdiği alan, bir diğeri de Zübeyde Hanım Caddesinde DSİ Bölge Müdürlüğü yanındaki alan. Bu konuda bana gelen netleşmiş bir karar yok. Ben resmi yazısı görmeden bir işe tamamdır diyemem. Dolayısıyla iki alternatif de hala gündemde” ifadelerini kullandı.

Vali Erkaya’nın bu açıklaması da gösteriyor ki Tarım İl Müdürlüğü’nün yapılacak yeni hizmet binasının yeri için Zübeyde Hanım Caddesi ihtimali hala var ve bunun peşini bırakmayan bürokratlar var.

Bu tartışmanın tamamen sonlanması, ilgili kurumun ihaleye çıkacağı ana kadar devam edecek gibi görünüyor.