(Özel haber) Esnaf emeklisinin hobisi kadınların gelir kapısı oldu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde atık malzemeleri değerlendirerek onlara şekil veren esnaf emeklisi Asım Demirbaş, bu işi kadınlara da öğreterek, gelir elde etmelerini sağlıyor.

(Özel haber) Esnaf emeklisinin hobisi kadınların gelir kapısı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde atık malzemeleri değerlendirerek onlara şekil veren esnaf emeklisi Asım Demirbaş, bu işi kadınlara da öğreterek, gelir elde etmelerini sağlıyor.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde ikamet ederken öğretmen olan kızının Diyarbakır’a tayinin çıkmasıyla kendini Çermik ilçesinde bulan esnaf emeklisi Asım Demirbaş (52), hobisini mesleğe dönüştürdü. 9 yıl önce atık malzemeleri değerlendirerek onlara şekil vermeye başlayan Demirbaş, bu malzemeleri sanat eserine dönüştürmeye başladı. Genelde ahşap malzeme kullanan Demirbaş, iki buçuk ay önce Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) usta öğretici olarak görev yapmaya başladı. Tamamı kadınlardan oluşan öğrencilerine bu işi öğretmeye başlayan Demirbaş, kadınların bir şeyler üretip satarak, ek gelir elde etmelerini sağlıyor.

“Topluma faydalı bir birey olmaya çalışıyorum”

Atık malzemelere şekil vererek topluma faydalı bir birey olmaya çalıştığını belirten Demirbaş, “Onlara hayat verip onları canlandırmak istiyorum. Bu işi kendi kendime öğrendim. Daha önce esnaftım. Emekli olduktan sonra daha fazla vakit ayırmaya başladım. İki buçuk aydır usta öğretici olarak çalışıyorum. Emekli olduktan sonra boş durmaktansa bir şey üretmek, faydalı olmak için bu işlere başladım. Her geçen gün değişik şeyler yapmaya çalıştım. Genelde kadınlar geliyor. Öğretmenler, ev kadınları, ortaokul ve lise mezunu genç kızlarımız geliyor. Öğrenciler bu işin tekniğini öğrendikten sonra eserlerini üretip satacaklar. Böylece bu iş kadınlara ek gelir kaynağı olacak. Çermik turistik bir yer. Gelenlere üretip satacaklar" dedi.