Palandöken Belediyesi eğitime verdiği desteğini taçlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince açılan okuma-yazma kurslarını tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Palandöken Belediyesi eğitime verdiği desteğini taçlandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince açılan okuma-yazma kurslarını tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar "Bugün çok anlamlı bir gün. Okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Azimli olarak kursa katılanlar ve okuryazar belgelerini almaya hak kazandılar. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi tarafından başlatılan bu önemli ve değerli kampanyanı belediye olarak bir parçası olmak bizler ayrıca mutlu etmiştir. Palandöken Belediyesi olarak 2013 yılında halkımızın hizmetine sunduğumuz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan Kültür Merkezimizden 5 yılda 45 branşta yaklaşık 10 bin kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek sertifikası, katılım sertifikası gibi belgeler vererek mezun ettik. Bu mezun ettiğimiz kişiler içerisin de en az 684 kişiye’ de okuma yazma belgesi verdik." diye konuştu.

“100 YAKIN OKUMU YAZMA KURSU AÇTIK”

Okuma-yazma öğrenmenin yaşı olmadığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdür Abdurrahman Gazioğlu, ”Palandöken İlçemiz genelinde 100’e yakın okuma yazma kursu açtık ve çok ciddi alan taraması gerçekleştirdik. Bu alan taramasın da okum yazma bilmeyen yaklaşık bin 200 kursiyere eğitim vermek için sınıflar oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri hanımefendilerin himayelerinde gerçekleştirilen bu kurslara vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu etmiştir. Palandöken Belediyemizin eğitime verdiği önemi ve desteğini bur dada bir kere daha gördük. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“ARTIK BENDE YAZABİLİYORUM VE OKUYABİLİYORUM”

Kursa katılan 63 yaşındaki Necibe Çömer, en büyük hevesinin kendisinin el yazısı yazarak okumak olduğunu belirterek, "En büyük hevesim, kendim yazıp okuyabilmek istiyorum. Bunun için geldim. Bize böyle imkanlar veren herkese teşekkür ediyorum. 4 tane evladım var, hepsini okuttum. 8 tane torunum ve yine hepsi okuyor bazıları üniversiteyi bitirdi. Okumanın önemini çok sonraları öğrendim. Artık bende kendime vakit ayırdım ve bugün buradayım ve okuyor yazıyorum emeği çenelere teşekkür ediyorum “dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi. Törene, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Onur Çaycı, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Özen, M. Sait Demir ile öğretmenler ve kursiyerler katıldı.