Paletli ambulans ekipleri hasta için seferber oldu

Elazığ'ın Maden ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle köyde mahsur kalan yeni tip koronavirüs hastası, ekiplerin yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

Paletli ambulans ekipleri hasta için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden'e 37 kilometre uzaklıktaki Kartaldere köyünde yaşayan ve 2 gündür yüksek ateş, titreme ve nefes darlığı şikayeti bulunan hastanın yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat'ın da eşlik ettiği ekip, paletli ambulansla köye ulaşarak hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptı.

Hasta daha sonra paletli ambulansla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine götürüldü.

İstasyonların kış şartları altındaki çalışmalarını yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, yaptığı açıklamada “ 112 ekiplerimiz her türlü kış koşullarına hazırlıklarını yerinde inceledik. Olası vakalara müdahale konusunda gerekli tedbirler alınmıştır. Bu gün burada Maden ilçemize 37 km mesafede bulunan ve yolu tamamen kapalı olan Kartaldere köyündeki  hastamıza Paletli Ambulans ile yapılan müdahaleye eşlik ettik.

Hastamıza kısa sürede müdahale yapılarak hastaneye sevki yapıldı. Çok zorlu şartlar altında köye intikal eden ekiplerimize teşekkür ederim. Yolları kapalı bulunan köylerimiz için paletli ambulanslarımız müdahaleye hazır bekletiyoruz. 3 gün öncede aynı şekilde Hazarbaba bölgesinde mahsur kalan 10 yaşında bir hastamızı da yine Paletli Ambulans ile alarak, ilk  müdahaleden sonra hastaneye naklini sağladık ” dedi.