'Pandeminin faturası esnafa kesilmemeli'

Gelecek Partisi Elazığ İl Başkanı Adnan Demir, esnafın yaşadığı sorunları anlattı. Demir, 'Esnaf bir an önce çözüm bekliyor, dayanacak güçleri kalmadı' dedi.

'Pandeminin faturası esnafa kesilmemeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomide yaşanan çalkantılar, pandemi ve son olarak depremin vurduğu Elazığ’da esnaf bir hayli zor durumda. Esnafın yaşadığı sıkıntıları ise Gelecek Partisi Elazığ İl Başkanı Adnan Demir gündeme getirdi. Esnafın sesinin duyulması gerektiğini vurgulayan Başkan Demir şunları söyledi:

"İŞ YERLERİ KONTROLLÜ OLARAK AÇILMALI"

“Kâbus gibi bir yılı geride bıraktık ancak kâbus hala sona ermedi. Elazığ’da esnaf kan ağlıyor desek yeridir. İşlerin yüzde 60’ı yüzde 70’i düşmüş durumda. Kafeler, restoranlar, pek çok iş yeri kapalı. Biriken faturalar, ödenemeyen kiralar var. Tüm bunların yanı sıra esnafın bir de kendisi ve geçindirmek zorunda oldukları aileleri var. Ailelerinin evleri var. Onların faturası, kirası var. Esnafın tek istediği ise kontrollü bir şekilde, HES uygulaması ile birlikte iş yerlerinin açılması. Esnaf artık nefes almak istiyor. Bu sesin bir an önce duyulması lazım. Aksi taktirde kapanan bu iş yerleri bir daha açılamayacak noktaya gelecek. Tekrar söylüyoruz. Esnaf batıyor! Pandeminin faturası esnafa kesilmemeli ve iş yerleri kontrollü olarak bir an önce açılmalı”