Pedalları 'kalp sağlığı' için çevirdiler

Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilciliği tarafından kalp sağlığı farkındalığı için 'Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan' bisiklet turu düzenlendi.

Pedalları 'kalp sağlığı' için çevirdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve aynı anda 32 ilde Kalp Haftası nedeniyle Türk Kalp Vakfı, Bisikletliler Derneği işbirliği ile kalp sağlığı farkındalığı için Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan bisiklet turu düzenlendi.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Dağlı,  etkinlikle bisiklet sürmenin sağlığa faydalarını vurgulamak istediklerini söyledi. Dağlı, "Her yaştan hem beden sağlığı hem Kalp sağlığı, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu hastalarımızda ve kalp krizi geçiren hastalarımızda bu etkinlikte bulunabilirler. Bisiklet sürmenin önemini burada vurgulamış oluyoruz aynı zamanda bisiklet sürmenin kalbe olan faydaları, insan sağlığına olan faydalarını vurgulamış oluyoruz" dedi.

Bisikletliler Derneği Elazığ Başkanı Atakan Özdal,  Türk Kalp Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Özdal, "Türk Kalp Vakfına ve Bisikletler Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sporun ve bisikletin kalp sağlığına olan önemine dikkat çekmek için bu turu düzenliyoruz Türk Kalp Vakfına teşekkür ederiz bunun için Necati Hocama da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.