Pertek'te 'Dut, İpek ve Kerpiç Evler Çalıştayı' düzenlenecek

Tunceli'nin Pertek ilçesinde, 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde 'Pertek Dut, İpek, Kerpiç Evler Çalıştayı' düzenlenecek. 29 Eylül Pazar günü ise Güz Şenlikleri etkinliklerle devam edecek.

Pertek'te 'Dut, İpek ve Kerpiç Evler Çalıştayı' düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pertek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle düzenlenen Dut, İpek ve Kerpiç Evler Çalıştayı, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Pertek Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Çalıştayda, dut ve ipekçilik, kerpiç yapılar, sürdürülebilir kalkınma ve yerel ekonomiye katkılar gibi birçok konu ele alınacak.

Çeşitli uzmanların katılımıyla yapılacak olan çalıştayda, bölgesel kalkınma ve kültürel mirasın korunması üzerine paneller ve sunumlar düzenlenecek.

29 Eylül Pazar günü ise Pertek'te Güz Şenlikleri yapılacak.

Yerel ürünler pazarı, geleneksel sanat çalışmaları, halk oyunları, çocuk ve gençler için çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte, yerel halk ve ziyaretçiler kültürel bir şölen yaşayacak.

Atölye çalışmalarından jimnastik gösterilerine kadar uzanan geniş bir etkinlik yelpazesiyle dolu Güz Şenlikleri, ayrıca halk dansları ve müzik performanslarıyla renklenecek.

Bu etkinlikler, hem yerel kültürü yaşatma hem de ekonomik katkı sağlama hedefiyle, Pertek'in kültürel değerlerini yansıtacak şekilde düzenleniyor.

Pertek'te 'Dut, İpek ve Kerpiç Evler Çalıştayı' düzenlenecek