Resmi Gazete'den TSK'ya müjde

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre astsubaylar, generalliğin ardından akademik kadroda görev yapmaları durumunda, doçent ve profesör ünvanı alabilecek.

Resmi Gazete'den TSK'ya müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen yaptığı açıklamada, “Akademik kadrolarda görev yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak” dedi. Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin 4. maddesinde, öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim görevlisi tanımları yer aldı. Yönetmeliğin 13. maddesinde, “Aynı Yönetmeliğin 17’nci maddesinde yer alan ‘öğretmen yardımcılığı görevi’ ibaresi öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim görevlisi görevleri şeklinde değiştirilmiştir” hükmüne yer verildi.

Başkan Dürgen, 'Astsubaylar daha önce öğretmen olarak atanamıyordu. Öğretmenliği vekil olarak yapabiliyorlardı. Astsubayların haklarına kavuşmaları, mağduriyetlerinin giderilmesi için sürekli mücadele veriyoruz. Yeni düzenleme ile artık astsubaylar öğretmen olarak görev yapabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı üniversitelerde görev yapan arkadaşlarımız akademik kadro içinde yer alabilecek. Dört arkadaşımızın ataması yapılacak. Akademik kadrolarda görev yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak.' diye müjdeyi verdi.