Saadet Partisi basınla buluştu

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, 'Yeni kurulan partileri ben Türkiye de bir zenginlik olarak görüyorum' dedi.

Saadet Partisi basınla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, basın mensupları ile kahvaltılı bir programda bir araya gelerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Toplantı sonrası gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Hacıbekiroğlu, ülkeye hizmet etmek için kurulan tüm partilere olumlu baktığını söyledi.

Bu Kapsamda Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ‘Gelecek Partisi’ni değerlendiren Hacıbekiroğlu, şunları söyledi:

“Ahmet Davutoğlu bizim gerçekten arkadaşımız laf olsun diye söylemiyorum Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saadet partisinin milli görüşün nasıl bir neferi ise Ahmet Davutoğlu da milli görüşün bir neferidir. Tabi Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan bey ile beraber çıktığı yolda AK Partinin kurulmasında kararını kıldı beraber bir süreç yaşadılar ve gelinen noktada kendisi bir parti kurmaya karar verdi. Yeni partilerin kurulması konusunda ben şahsen Türkiye de bir zenginlik görüyorum dolayısıyla ben başarılar diliyorum bizim ülkemizin evladı kalkmış bir parti kurmuş belli iddialar da bulunuyor ve ülkeye hizmet edecek. Ben saadet partisi il başkanı olarak burada bana düşen inşallah hayırlısı olması ve ülkenin menfaati olması gereken bir parti olması yönünde tebrik etmektir. “

“SENDİKALAR HÜKÜMET İLE HAVLU ATARAK MASAYA OTURUYOR”

Son günlerde ülke gündeminde yerini koruyan asgari ücret ile ilgili düşüncelerini paylaşan Hacıbekiroğlu, ”Bizim saadet partisi olarak duruma bakış açımız sendikaların istediği zammı kabul etmiyoruz. Çünkü sendikalar hükümet ile havlu atarak masaya oturuyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Asgari ücret ile ilgili bizim hep söylediğimiz bir söz var asgari ücret vergiden arındırılmalı ve sürekli yüzde 7 zam yapmayla en az 10 yıl içinde asgari ücret tutarı yoksulluk ücretine ulaşacak gibi duruyor.  Bu konuda çalışma yapan arkadaşlara Erbakan hocanın 1996 da ki hükümet politikasını incelemesini tavsiye ediyorum. “şeklinde konuştu.

Elazığ’da toplu taşımaya yapılan zammı yüksek bulduğunu belirten Hacıbekiroğlu, öğrenciler için yetkililerin fiyat politikasını tekrardan görüşmeleri gerektiğini vurguladı.

Yazıkonak Belediyesinde öğrencilerden bir lira yol ücreti aldıklarını dile getiren Hacıbekiroğlu, kısa süre içerisinde hedeflerinin öğrencileri ücretsiz taşımak olduğunu sözlerine ekledi.