Sağlam binaları değil, ağır hasarlı binaları yıkacaksınız

Elazığ'ın Üniversite Mahallesi'nde ve Mustafa Paşa Mahallesi'nde bulunan iki ayrı ağır hasarlı bir binaların yıkım çalışmasında sağlam olan binalara hasar verilmesi vatandaşların kameralarına yansıdı.

Sağlam binaları değil, ağır hasarlı binaları yıkacaksınız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası Elazığ’da ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Bu çerçevede Üniversite Mahallesi Namık Çiftçi Caddesi üzerinde gerçekleşen bir yıkım çalışmasında hafriyat şirketinin dikkatsizliği, sağlam binada yer alan bir dairenin banyo duvarının yıkılmasına neden oldu.

İş makineleri yıkım çalışmasına devam ederken, binada hasar gören dairenin banyosu kullanılamaz hale geldi.

Sağlam binaları değil, ağır hasarlı binaları yıkacaksınız

DURUM HER MAHALLEDE AYNI

Mustafapaşa Mahallesi, Albayrak Sokak’ta yer alan ağır hasarlı binanın yıkımında yanında bulunan sağlam bina hasar gördü.

Sağlam binanın ikinci ve üçüncü katlarında bulunan oturma odası duvarları yıkılırken, yıkım çalışması esnasında kolonları da hasar gördü. Yıkım çalışmasını gerçekleştiren şirketin verdiği hasar sonrası binada boş duvarların yerine naylon branda takılması kameralara yansıdı.

Mahalle sakinleri ağır hasar alan binalarının yıkım sürecinin hızlanması konusunu sıklıkla dile getirirken, yıkım çalışması yapan firmaların da hasarlı binaların çevresinde bulunan sağlam binalar konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti.