Sağlık Bakanlığı harekete geçti! 81 ile yazı gönderildi
Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarında artan sahipsiz hayvan şikayetleri üzerine 81 ile tedbir yazısı gönderdi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, son dönemlerde sağlık kuruluşlarının girişlerinde ve bahçelerinde sahipsiz hayvanların artması nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti.
81 İl Valiliği, İl Sağlık Müdürlükleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine gönderilen yazıda, sağlık tesislerinde başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanların neden olduğu fiziksel yaralanmalar, hijyen riskleri ve hastalık bulaşma tehlikelerine dikkat çekildi.
Bakanlık, yerel yönetimlerle iş birliği yapılarak sağlık yerleşkelerindeki sahipsiz hayvanların dışarı çıkarılması ve gerekli fiziki önlemlerin alınmasını talep etti.
Ayrıca, düzenli saha kontrolleri yapılarak sorunun tekrarlanmaması için etkin bir koordinasyon mekanizması oluşturulacağı belirtildi.