Sahipsiz Elazığ'ın yanına bir de talihsiz Elazığ'ı eklemek lazım

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol önemli açıklamalarda bulundu.

Sahipsiz Elazığ'ın yanına bir de talihsiz Elazığ'ı eklemek lazım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gürsel Erol “24 Ocak depreminden sonraki süreçte anladık ki 24 Ocak gecesi yaşanan deprem sonrası yaratılan hak mağduriyetleri, vatandaşın sorunlarının çözümsüzlüğü, hak sahipliği sürecinin yönetilememiş olması ve hala birçok konuda devam eden belirsizlikler depremin yaratmadığı olumsuzlukları Elazığ’da yaratıyor” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Erol açıklamasında ;

Bunu kıyaslamak istemem, acı her yerde acıdır, mağduriyet Türkiye’nin neresinde yaşanırsa yaşansın bizim mağduriyetimizdir fakat sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesine 73,5 milyon lira ödenek gönderildiği,  esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceği, KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlanacağı Giresun’da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan projenin hayata geçirileceği, köylerde 250 adet altında ahır ve üstünde ev bulunan köy konutu inşa edileceği, Giresun spor un 23 milyon tl tutarındaki borcunun ödenerek, transfer tahtasının açıldı açıklandı.

24 Ocak'ta meydana gelen 6,8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü. Fakat Elazığ’da bu kadar can ve mal kaybı olmasına rağmen Giresun kadar destek görmedi. Elazığ’da esnaflara hibe verilmezken, köydeki konutlar ise tek katlı yapıldı.

Giresun ve Elazığ arasında kıyaslama yapılırken kıyaslamayı verilen yardımların parasal miktarlarıyla değil, siyasi iradenin iki kent arasında vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili Devlet katkısının kullanılma iradesi kıyaslanmalıdır.

Depremden kaynaklanan borçlanma yöntemiyle hak sahibi olamayan, yıkılan evinin yerine yapılacak evi için ne kadar ödeyeceğini bilmeyen, hala eşya kira yardımı alamayan, evi devlet tarafından yıkılan ama hak sahibi olamayan, az hasarlı çok hasarlı ikilemi yaşayan, köylerde arazilerini satsalar yapılacak evini bedelini ödeyemeyen, yaşadığı sorunların çözümü için resmi muhatap bulamayan, yalan dolandan başka bilgi verilmeyen Elazığ.

Şimdi de hak sahiplerinin belirlenmesi ile yeni bir mağduriyet yaşanmaya başlanmış, birçok hemşerimiz hak sahibi olması gerekirken hakkı gasp edilerek hak sahibi ilan edilmemişlerdir.

Bu aziz halkı bu kadar çaresiz, Elazığ’ı sahipsiz ve talihsiz bırakanları önce Allah’a sonra Elazığ halkına havale ediyorum. Biz her koşulda fakir fukaranın Aziz Elazığ halkının yanında olmaya devam edeceğiz şeklinde aktardı.