Sahte parayla aldığı sahte içkiden öldü

5 milyon liranın üzerinde sahte parayı piyasaya süren örgüt yöneticilerinden biri, ürettiği sahte para ile aldığı sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti.

Sahte parayla aldığı sahte içkiden öldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen Pazar sahte para şebekesine yönelik düzenlediği operasyonda sosyal medya platformlarından ürettikleri sahte dövizleri yüzde 40 komisyon ile satan çeteyi yakın takibe aldı.

Gerçekleştirilen fiziki ve teknik takip sonucunda, örgüt üyelerinin bastıkları sahte paraları Türkiye'nin hemen her ilinde ve yurt dışında piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Örgüte yapılan, 20 ilde gerçeleşen baskınlarda Azad kod adlı örgüt lideri Ensari V. ile birlikte örgüt yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 96 şüpheli yakalanmış, telefon dinlemesine takılmamak için sosyal medyadan haberleşen örgüt üyelerinin, sahte dolara "Benjamin", Türk lirasına ise "halı", "kumaş" gibi isimler takarak şifreli konuştukları belirlenmişti.

Matbaadan aldığı sahte paraları satıcılara tedarik eden örgütün yöneticilerinden Cemal Durdubaş'ın baskından 4 gün önce bastıkları sahte para ile sahte içki aldığı ve zehirlendiği, ardından öldüğü ortaya çıktı. 

YURTDIŞI AYAĞI DA ÇÖKERTİLDİ

Örgütün yurtdışı ayağını Özbekistan vatandaşları Farrukh J. ile Mokhlaroyım G. ile birlikte yürüten Azerbaycanlı Elmira A., sahte dövizi yurt dışında piyasaya sürmek üzereyken para dolu çanta ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalandı. Şüphelilerin adreslerinden 1 milyon Türk lirası değerinde sahte para ele geçirildi.