Şarap Fabrikası'nın kapanması mağduriyet getirir

ETSO Başkanı İdris Alan, ilimizde uzun süreden beri hizmet veren Şarap Fabrikası'nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğu gibi ilimiz ekonomisi ve üreticileri mağdur edeceğini ifade etti.

Şarap Fabrikası'nın kapanması mağduriyet getirir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 500 kişiye istihdam sağlayan Şarap Fabrikası’nın Tekirdağ’a taşınması iddiaları konusunda bir açıklama yapan Başkan Alan, şunları dile getirdi.

"Mevcut Şarap Fabrikası binasının, hasarlı olmadığı halde hasarlı rapor alınmak suretiyle faaliyetlerine son verilip başka bir ile taşınacağını bilgilerine ulaştık. İlimiz istihdamı yanında üzüm üreticilerimizi de mağdur edecek bu kararın, ilgili firma yetkileri tarafından yeniden gözden geçirilmesini ve karardan vazgeçilmesini bekliyoruz. İlimizin teşvikte 6. Bölge kapsamında olmasından kaynaklı imkânlarından faydalanılarak şehrimizde yapılacak her türlü üretimin maliyetleri düşüreceği gibi hammaddeye yakın olma avantajlarının da yeniden değerlendirerek fabrikanın üretimine davam etmesi hem ilimiz hem de fabrika sahipleri adına daha faydalı ve isabetli olacaktır. Fabrika binasının herhangi bir hasarı ya da üretime engel bir durumu varsa, bunu şehir olarak gidermek için gerekli destek ve katkıyı vermeye hazırız. İşletme sahiplerinin, yıllardan beri şehrimizde hizmet veren bu fabrikayı,  binanın hasarlı olması gerekçesiyle farklı bir şehre taşınması kararlarını yeniden gözden geçireceklerine ve bu kararlarından vazgeçerek fabrikanın üretimine devam etmesini bekliyoruz. Fabrikanın üretimine devam etmesi konusunda ilimiz yöneticilerinin ve milletvekillerimizin de gerekli çalışmaları yapacaklarına inanıyoruz."