'Şehidimizin bacısına küfür etmek düşman dilidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

'Şehidimizin bacısına küfür etmek düşman dilidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli, yarının 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılı olduğunu hatırlatarak, "Ölüm raporunu imzalayan 9 tıp profesörünün aynen dediği şuydu: '10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 9'u 5 geçe muazzez ve büyük hasta terki hayat eylemiştir.' Aziz Atatürk fani bir insandır. Ömrü hem sayılı hem de sınırlıdır. Fakat geride bıraktığı muhteşem eserleri, muazzam emanetleri, müstesna hizmetleri, muhterem mücadeleleri mahşeri vicdanda, milli hafızada ebediyen varlık hükmünü koruyacaktır." diye konuştu.

Türk milletinin, şahsi menfaatlerini, düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle her zaman karşılaşmasının mümkün olduğunu kaydeden Bahçeli, Atatürk'ün bir yandan Türk milletinin kendine olan güvenini, var olma kararlılığını güçlendirirken, diğer yandan da milletin arasına nifak sokan art niyetlilerle mücadeleye öncelik verdiğini söyledi.

Bahçeli, Atatürk'ü vefatının 83. yılında saygıyla, minnetle, rahmetle anarak, "Türk milleti, hiçbir güce eğilmeyecek, vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır." dedi.

İyi Partili Lütfü Türkkan'ın, şehit yakınına küfür etmesi konusuna da değindi.

Bahçeli, "Bir şehidimizin bacısına küfür etmek soysuzluktur, şerefsizliktir, düşman dilidir. Bu edepsizlik, bu ahlaksızlık, bu kansızlık, içinde insan sevgisi, şehit saygısı, millete bağımlılık ve ilahi adalet olan hepimizin yüreğini dağlamıştır. Burası kürdistandır diyen bölücüye tık yok ama şehidin bacısına ağza alınmayacak küfürler vardır. İP Başkanı yaptığını bulacak, ettiğini çekecektir. Bu hayatın şaşmaz bir kuralıdır. Allah’tan niyazım ne yaptılarsa aynısıyla karşılaşmaları." dedi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Şehidimizin bacısına küfreden alçağa CHP’den en küçük itiraz, en küçük tepki gelmedi, gelemedi. Her konuda mikrofona koşan, çiviyi gördü mü eline çekici alan yandan çarklı CHP sözcüleri, size ne oldu? Nereye kaçtınız, hangi masa altında saklandınız? Şehit hepimizin şehidi, şehit ailesi hepimizin ailesidir. Emanete ihanet edenin ne imanı ne de insanlığı vardır. Bunlarla ilgili gereği mutlaka yapılmalıdır. Biz biliyoruz ki şehit vurulunca değil, unutulunca, aziz hatırasına sövülünce ölür. MHP ve onun sevdalıları, bize bu günleri bahşeden kahraman evlatlarını, bunların babalarını, analarını, bacılarını, yetim yuvalarını unutmayacaktır. Türk milleti yaşadıkça hepsinin aziz hatıraları sonsuza kadar kalplerimizde yaşayacaktır."