Şehir Akademi'den Matematik Olimpiyatları

Şehir Akademi Eğitim Kurumları tarafından öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak için Matematik Olimpiyatları düzenlenecek.

Şehir Akademi'den Matematik Olimpiyatları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir Akademi Eğitim Kurumları, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'Matematik Olimpiyatları' etkinliği düzenleyecek.

Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmayı hedefleyen etkinlik için sınırlı sayıda müracaat alınacak.

Etkinlik, 7 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Şehir Akademi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ecem Çalık Matematik Olimpiyatlarına katılım için son başvuru tarihinin 30 Nisan 2022 olduğunu belirtti.

Ecem Çalık konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''muasır medeniyetler seviyesi, matematik ve fenden geçiyor. Biz bu bilinçle, bilimden ayrılmadan öğrencilerimizle ilgileniyor, onlar için çalışıyoruz. Matematik Olimpiyatları hep yapmak istediğimiz bir etkinlikti. Biz buna etkinlik diyoruz; çünkü sınav mantığından ziyade, matematiğe olan ilginin ne olduğunu görmek istiyoruz. Yapacağımız bu çalışma neticesinde öğrencilerimize çeşitli hediyelimizde olacak. Olimpiyat, ödülsüz olmaz.'' dedi.

Sorulacak olan soruların içeriğinden bahşeden Çalık şu ifadelere yer verdi:

''Soruları kategorize etmiş durumdayız. Hem okulda görmüş oldukları eğitime yönelik sorular, hem de yeni nesil diye tabir edilen sorulardan oluşacak. Analitik düşünce on planda tutulacak.''