Şehir Hastanesi ile alakalı tüm gerçekleri açıkladı!

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, şehir hastanesi ile alakalı iddialar nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Şehir Hastanesi ile alakalı tüm gerçekleri açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada; 
 
Şehir Hastanesi yakın zaman da sadece ilimiz de değil aynı zaman da bölgemizde yapılan en önemli yatırımdır. Hastanemiz güçlü alt yapısı ile uzun yıllar ilimize ve bölgemize hizmet verecektir. 

Kamuoyunun malumu olduğu üzere Hastanemiz 347.283 metrekare alan üzerine kuruludur. Hastanemizin yer tespiti 2007 yılında yapılmış, yapım ihalesi 26.08.2014 tarihinde yapılmıştır. Doğal olarak Hastanenin nerede yapılacağı bu tarihten çok daha önce karara bağlanmıştır. Hastanenin yer tespit ve tahsisini dönemin yetkilileri gerçekleştirmiştir. O dönemin milletvekilleri de gelen yatırımı hemen değerlendirmek için gereken desteği vermiştir. Kendilerine minnettarız. 
Ben o dönem milletvekili değildim ve doğal olarak bu sürece hiçbir dahilim olmamıştır. 

Bu gerçeği bilmeyen yok gibidir.  

Gerçek bu olmasına rağmen kamuoyunda maksatlı bir şekilde “Metin Bulut Şehir Hastanesini Doğukente yapılmasını sağladı yoksa hastane başka bir mevkide yapılacaktı” gibi aslı astarı olmayan iftiralar bilinçli bir şekilde üretilip yayılıyor. 
 
Oysa gerçek şudur; 

Ben o dönem milletvekili değildim. Elazığ Milletvekili oluşum 7 Haziran 2015 seçimleridir. Dolayısıyla Doğukent’e hastanenin yapılmasına karar veren ekibin için de ben yoktum ve hiçbir şekilde dâhil olmadım. 

Şehirler hep batıya doğru geliştiği için ilin doğu-batı yönünde dengeli gelişmesi açısında dönemin siyasi ve bürokratik erki mülkiyeti hazineye ait olan bu alanı tercih etmiştir. 
 
Kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum; 

1- Hastane yapılırken ben milletvekili değildim. Hastanenin nerede yapılacağına yönelik dâhilim yoktur. Dönemin tüm siyasileri ve bürokratları şahittir. 

2-Hastanenin giriş-çıkış kapılarının yeri ve yönüyle ilgili hiçbir tasarrufum olmamıştır. Yüklenici firma ve sağlık bürokratları şahittir. 

3- Hastanenin giriş kapısı karşında 1 metrekare arsam yoktur. 

4- Doğukent Mahallesinde ticari tesis alanım dışında 1 metrekare yerim yoktur. 

Gelelim Şehir Hastanesi’nin yapılması için yaptıklarımıza: 

1- Hastane inşaatı başladıktan sonra bir duraklama dönemi yaşandı. Bürokratik sorunlar vardı. Dönemin milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yoğun girişimler sonucu durmak üzere olan şantiyedeki işleri hızlandırdık. 

2- Dönemin Sağlık Bakanı’nın şantiye alanını ziyaret etmesini sağlayarak işlerin daha da hızlanmasını sağladık. 

3- Hastane inşası biter bitmez bir an önce hizmete açılması için gereken tüm desteği verdik. An be an takip ettik. Eksiklerin giderilmesini sağladık. 

4- Kadro eksikleri ile yakından ilgilendik. Özellikle Diş Hastanesinin daha verimli çalışması için hazırladığımız önerileri Sağlık Bakanına sunduk ve sonuçlandırdık. 
 
Gerçek bu kadar basittir. 

Hiçbir ahlaki değeri olmayan müfterileri Allah’a havale ediyorum.  

Kimliğini gizlemeden iftira atmaya devam edenler için hukuk yoluyla mücadelem devam edecektir. Kulaktan dolma bilgilerle araştırmadan ve tarafımıza sormadan yargıda bulunan ve bu tür iftiraları yayanları insafa ve iz’ana davet ediyorum. 

Kişi bir insan ile ilgili beyanda bulunmadan önce düşünmeli, tartmalı ve Allah’tan korkmalıdır.  
 
Siyasetçi eleştirilmez değildir. 

Siyasetçi eleştirilmelidir. Eleştirilmek bize güç katar. Eleştirilmekten kaçmayız! Makul mantıklı ve haklı eleştirileri alırız istifade ederiz! İftira, karalama, yalan ve haksızlık karşısında susmayız.  
 
Şehir Hastanesi ile alakalı tüm gerçekler yukarıda anlattığım gibidir. Haktan, hukuktan yana olan aziz hemşerilerimin de aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. 

Kamuoyuna saygılar sunuyorum.