Şehir Hastanesinde skandal olay!

Sayıştay'ın kamu kurumlarıyla ilgili denetim raporlarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı ile ilgili raporda Elazığ Şehir Hastanesinde olmayan Tüp Bebek Merkeziyle ilgili tıbbi malzeme alımı yapıldığı, bunun için ödeme yapıldığı tespit edildi. 

Şehir Hastanesinde skandal olay!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu Özel ortaklığı kapsamında yapılan Elazığ Şehir Hastanesinin işletmesi özel bir şirket tarafından yapılıyor. İşletmenin yaptığı her harcama ise devletin kasasından ödeniyor. 

Sayıştay raporuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ Şehir Hastanesinde olmayan tüp bebek merkezi için hasta garantisi verdi. Malzeme bedeli olarak da ödeme yaptı. 

Böylelikle, vergilerle toplanan milyonlarca Lira, olmayan tüp bebek merkezi için kamu kasasından özel sektöre aktarıldı. 

Şehir Hastanesindeki skandal Sayıştay raporlarına da yansıdı. Raporda “Şirket tarafından laboratuvar hizmet ödemeleri kapsamında düzenlenen fatura ve buna ilişkin ödeme evraklarında ‘tüp bebek' adı altında bir kalem bulunduğu ve bu kalem için hizmet alınmadığı halde garanti bedelinin tam olarak ödendiği görülmüştür” denildi.

SONDAKİKA23.COM