Şehit Hasan Halit Küçük adına okulda şehitlik köşesi yapıldı

Elazığ'da bir ortaokula ismi verilen Şehit Hasan Halit Küçük'ün adına bir şehitlik köşesi yapılarak şehitlik makamının önemine bir kez daha dikkat çekildi.

Şehit Hasan Halit Küçük adına okulda şehitlik köşesi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokulundan şehrimizdeki ve ülkemizdeki okullara örnek teşkil etmesi adına, okul içerisinde şehidin kendi ismini taşıdığı bir şehitlik köşesi yapıldı.

Okul Müdürü Fahri Karataş, yapılan şehitlik köşesi hakkında şunları söyledi: “Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokuluna bir şehitlik köşesi yaptık. Bunu yapmamızdaki amaç ise şehidimizi tanımamız ve tanıtmak yönünde bir örnek teşkil etmesi için şehidimiz adına böyle bir köşe oluşturduk. 

Sadece okul tabelası olarak değil de ismini taşıyan okulumuzun,  şehidimizin şehadeti hakkında bir bilgi ve tarihçesinin neden olmasın düşüncesiyle şehidimizin adına ve şanına yakışır bir şekilde şehitlik köşesi oluşturduk. Bu, çok da güzel oldu. Hem velilerimizden hem de idari amirlerimizden güzel tebrikler aldık. Yine öğrencilerimiz de okudukları okulun adını taşıyan şehidimizin şehadeti hakkında bilgilendirilmiş oldular.  Hatta öğrencilerimize şehidimizin tarihçesi hakkında vakıf olmalarını da bir görev olarak vermiş olduk.“

Okul Müdürü Karataş sözlerine şöyle devam etti, “Şehidimizin ailesine de yaptığımız köşenin fotoğraflarını ilettik. Onlar da çok duygulandıklarını ve en kısa zamanda okulumuzu ziyaret edeceklerini söyledi.

Ben yaptığımız bu çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu bir meşale gibi olur düşüncesiyle şehitlerimizin adının verildiği okullarımızda da ümit ediyorum ki bu tarz çalışmalar yapılıp örnek teşkil ederler. Ayrıca, bu manevi değeri yüksek köşemizin yapımında bizlere desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize ve dostlarımıza da buradan teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyiyorum."

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ HASAN HALİT KÜÇÜK KİMDİR?

Şehit Emniyet Müdürü Hasan Halit Küçük, 1943 yılında Elazığ ili Ağın ilçesi Ayvacık köyünde dünyaya gelmiştir. Mustafa ve Fikriye Küçük çiftinin ilk çocuğu olup polis enstitüsü mezunudur. Aksaray İl Müdürlüğü emrine atanan üçüncü sınıf emniyet müdürü Hasan Halit Küçük görev yerine gitmek üzere Malatya ili şehirlerarası otobüs terminalinde bindiği aracın Sivas ili Gürün ilçesi karayolu üzerinde bulunan Dutluca Dinlenme Tesisleri yakınında teröristlerce durdurularak otobüsten alınıp 14 Ağustos 1996 tarihinde şehit edilmiştir. Zeynep Küçük ile evli olan şehidin 3 çocuğu vardır. Şehidin kabri Ağın ilçesindedir.