Sinan Ateş davasında şok itiraflar!

Sinan Ateş cinayetinin davasında tetikçi Eray Özyağcı, 'Sinan Ateş'i sadece ayaklarından vurmak istedim' dedi. Sanık Doğukan Çep ise suikastı azmettirdiğini itiraf etti.

Sinan Ateş davasında şok itiraflar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı, "Doğukan Çep bana, ‘Sinan Ateş’i sadece ayaklarından vur, uzaklaş’ dedi. Ben de Sinan Ateş’in sağlı sollu sadece ayaklarına ateş ettim" dedi.

Duruşma, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görüldü. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatlarının katıldığı duruşmada geniş güvenlik önlemleri alındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da duruşmada yer aldı. Sanıkların salona getirildiği esnada, Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, "Bay Kemal nerede?" diye bağırdı. Jandarmalar tarafından salondan çıkarılan Çep, Mahkeme Başkanı’nın talebiyle yeniden salona alındı.

Mahkemeye MHP’nin katılma talebi reddedildi. Savcı, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle talebin reddi yönünde mütalaa verdi.

Sanık Eray Özyağcı, daha önce Doğukan Çep’i korumak için ifadelerinde doğru olmayan şeyler söylediğini belirterek, "Sinan Ateş’i ayaklarından vurmak istedim. İfadelerimde Doğukan Çep’i korumak için kendim tasarlamışım gibi ifade verdim, yalan söyledim" dedi. 

Olayda tetikçi Eray Özyağcı’yı olay yerine getiren sanık Vedat Balkaya, "Eray beni uyandırdı ve alacağımızı almaya gidiyoruz dedi. Eray’ın yönlendirmesiyle olay yerine gittik. Silah sesi duyarsan korkma dedi. Sonra birinin öleceğini bilseydim gitmezdim" dedi.

Sinan Ateş’in konum bilgilerini sanık Doğukan Çep’e gönderen Suat Kurt, Çep’in kendisinden adrese giriş çıkış saatlerini öğrenmesini istediğini belirtti.

Doğukan Çep, "Cinayeti ben azmettirdim. Sinan Ateş’e borç verdim ama parayı geri alamadım. Bu yüzden sadece ayaklarından vurulmasını istedim" dedi.

Duruşmaya 1 saat ara verildi.