Sınav Kurs öğrencileri sınava hazır!

Elazığ Sınav Kurs Merkezi, pandemi sürecinde öğrencilerini nasıl yönlendirdiklerini, öğrencilerini başarıya ulaştırmak için ne gibi çalışmalar yaptıklarını ve nasıl bir yol izlediklerini açıkladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sınav Kurs öğrencileri sınava hazır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Sınav Kurs Rehberlik Öğretmeni Merve Çaya, Son Dakika 23’e pandemi sürecini değerlendirdi.

Rehberlik Öğretmeni Çaya, “Pandemi süreci bizi çok derinden etkiledi. Öğrencilerimizin psikolojik olarak böyle bir sıkıntıya düşmesine neden oldu. Özellikle şu kapanma dönemi... Daha önce 2 aylık bir kapanma olmuştu, son kapanma ise özellikle bizi çok etkiledi. Çünkü iyi olan öğrencilerimiz zaten hani belirli noktalara gelmişlerdi. Onlar da çok fazla etkilenme olmadı ama henüz istediğimiz seviyeye ulaşmamış ya da konularını istediğimiz düzeyde bitirememiş olan öğrencilerimiz üzerinde çok olumsuz bir etkisi oldu. Kurs merkezleri açıkken onları kontrol eden, onlar üzerinde denetim kuran bir mekanizma vardı, ama o kapanma olduktan sonra öğrenci tamamı ile evde böyle kendi başına işte düşünmeye başladı. Biliyorsunuz bahar ayının gelişiyle ondan sonra sınava çok az kaldı acaba olur mu, olmaz mı? Yapabilir miyim derken bu tarz düşünceler daha çok öğrencileri böyle birazcık olumsuz düşüncelere kaydırdı. Zaten çok az süre kaldı kurs merkezleri de kapandı. Her yer kapalı tek başıma yönetebilecek miyim diye veya belirli bahaneler üreterek olumsuz etkilendi öğrencilerimiz. Ancak biz kapanma sürecinde de biz Sınav Kurs Merkezi olarak öğrencilerimizi yalnız bırakmadık.” dedi.

"TATİL YAPMADIK, ÖĞRENCİLERİMİZLE PROGRAMLARIMIZA DEVAM ETTİK"

Çaya, Sınav Kurs Merkezinin açık olduğu süreçle kapalı olduğu süreci şöyle yorumladı; “Bizim burada çok büyük bir kütüphanemiz var. Öğrencilerin kendi başına gelip burada bir koordinatör eşliğinde çalıştığı, kendilerine ait masasının olduğu ve soru çözümlerinin hoca desteğinin olduğu bir ortamdı. Akşam sekize kadar etütlerimiz devam ediyordu. O kontrol mekanizması dedim ya az önce o ortadan kalkmış oldu yani biz online olarak hem dersleri hem de rehberlik programlarımıza devam ettik ama sürekli onları gözlemleyen sürekli onların üzerinde denetim kuran, akşam sekize kadar olan bir mekanizma ortadan kalkınca bırakma ya da müsait olduğumuz bir dönemde zaten birçok öğrenci üzerinde bu şekilde olumsuzluklar oluştu ama dediğim gibi biz bayram tatilinde bile online süreçte tatil yapmadık. Öğrencilerimizle programlarımıza devam ettik. Sürekli olarak motivasyon konuşmaları yaparak diğer hocalarımız o önemli konular üzerinden soru tekrarları yaparak önemli konuları unutmamanızı, öğrencilerini unutmamasını sağladı. Bu şekilde çalışmalar yürüttük. Tabii ki olumsuz etkilendi ama biz de elimizden geleni yaptık. Öğrencilerimizi toparlamak adına yapmaya da devam ediyoruz.”