Sincik ilçesinde ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor

Adıyaman'ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor.

Sincik ilçesinde ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor.

Yarışmaya Sincik ilçesinde ikamet eden öğrenci ve kamu personeli olmayan tüm kadınların başvurabilecek. Kitap okuma yarışmasına katılmak isteyenlerin Sincik Halk Kütüphanesine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Kitap okuma yarışmasına köylerden katılan yarışmacılar, 24 Mart 2018 tarihine kadar en az 2 defa ve her defasında 1’er saat, ilçe merkezinden katılan yarışmacılar ise en az 4 defa ve her defasında 1’er saat ilçe halk kütüphanesinde kitap okumalarının zorunlu olduğu ifade edildi. Kitap okuma yarışmasında dereceye giren yarışmacılara birinciye buzdolabı, ikinciye çamaşır makinesi, üçüncüye bulaşık makinesi, dördüncüye elektrikli süpürgesi, beşinciye ütü, altıncıya mutfak robotu ödülleri, mansiyon ödülü olarak ise mikrodalga fırın verileceği belirtildi. Yapılacak yarışmayla alakalı açıklamalarda bulunan Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, "Sincik Kaymakamlığı tarafından desteklenen ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ilçe halk kütüphanesi organizasyonunda gerçekleştirilen ödüllü kitap okuma yarışmasına Sincik ilçesinde ikamet eden öğrenci ve kamu görevlisi olmayan tüm kadınlar katılabilecek. Sincik ilçesinde öğrenci velisi ve anne adaylarına yönelik olarak düzenlenen kitap okuma yarışması için 3 kitap seçildi. Seçilen kitaplardan bir tanesi aile ve çocuk eğitimi diğer ikisi ise velilerin seviyelerine uygun hikaye kitaplarından oluşmaktadır. Velilerde kütüphane sevgisini oluşturmak, kütüphaneler ile tanıştırmak için ve çocukları ile birlikte gidecekleri sosyal bir ortam olması açısından yarışmaya girecek kadınlara kütüphanede kitap okuma, kütüphanede bulunma ve kayıt yaptırma şartlarını getirdik. Yarışma sonunda yapılacak olan test sınavında dereceye gireceklere büyük ödüller hazırladık. İnşallah iyi bir katılım ve güzel sonuçlar alırız. Yarışmaya katılan herkese şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.