Son ankette 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı belli oldu!

Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği son anket sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan`a oy verir misiniz?' sorusu yöneltildi. İşte anket sonuçları...

Son ankette 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katılımcılara aynı araştırmada, "AK Parti ve MHP`nin oluşturduğu Cumhur İttifakı`na oy verir misiniz?" sorusu soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan, Cumhur İttifakı`na oy vereceğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 52,4 olarak ortaya çıktı.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir; konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Kararsızlar dağıtılmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın oy oranı yüzde 51.

Bu oran 2013 yılından beri yapmış olduğumuz araştırmalardaki Erdoğan`ın yüzde 51-53 arasındaki şahsi oyunu teyid ediyor. Diğer taraftan araştırmaya katılanların da yüzde 9,7`sinin de henüz karar vermediğini görüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı için yüzde 9,7`lik kesimin kimden tarafa karar vereceği aradaki farkın kesinleşmesi açısından belirleyici olacak. Yüzde 52,4`lük bir kesim Cumhur ittifakına oy vereceğini belirtirken, yüzde 10,3`lük bir kesimin de kararsız olduğu görülmektedir.

24 Haziran seçimleri parlamento çoğunluğunu elde etmek açısından adayların belirlenmesi, partilerin seçim kampanyaları, parti teşkilatlarının sahadaki aktif çalışması seçimin kaderini belirleyecek" dedi.