Sulama borusuna sıkışan yavru köpekleri belediye ekipleri kurtardı

Elazığ'ın Keban ilçesinde sulama borusuna sıkışan ve donmak üzere olan 20 yavru köpek Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Sulama borusuna sıkışan yavru köpekleri belediye ekipleri kurtardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçeye bağlı Saraycık köyü kırsalında bağ ve bahçeleri sulamak için kullanılan bir sulama borusundan gelen havlama seslerini duyan köylüler, boru içerisinde köpek yavrularının sıkıştığını fark etti.

Köpekleri önce kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışan köy sakinleri başarısız olunca durumu Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi görevlilerine bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler merkezden yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan köye ulaşarak çalışma başlattı.

Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu soğuktan donmak üzere olan 20 köpek yavrusu sıkıştıkları sulama borusundan çıkarıldı. Köpek yavruları ile civarda bulunan 2 anne köpek de ekipler tarafından Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevine götürülerek koruma altına alındı.

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi Başhekimi Fikret Gürocak, yaptığı açıklamada, aldıkları ihbar üzerine köpek yavrularını kurtarmak üzere çalışma başlattıklarını belirtti.

Gürocak, ''Bazı yavruların anneleri de dışarıda borunun başında bekliyormuş yavruları çıksın diye. Ekiplerimiz, tüm hayvanları buraya getirdiler. Veteriner hekimlerimizin gözetimi altında burada bakıyoruz. Yavru köpekler sütten kesildikten sonra sahiplenmek isteyen vatandaşlara verilebilir." diye konuştu.

Hastanedeki yavrulardan birini sahiplenen hayvansever Ayhan Karaatlı ise vatandaşlara özellikle soğuk kış aylarında sokak hayvanlarına sahip çıkmaları çağrısında bulunarak, kente modern bir Hayvan Hastanesi kazandıran Elazığ Belediyesine teşekkür etti.